27 mayıs 1960 devrimi

tarihsel maddeci
devrim ilk önce kendi çocuklarını yer lafı var ya...
işte o mutlak doğru değil. bazen de çocuklar ailesine hainlik edebiliyor.
27 mayıs politik devrimi sayesinde güç kazanarak yaşama geçen disk, bugün yayınladığı ohal karşıtı bildiride 27 mayıs'ı 12 eylül faşist darbesi ile aynı kefeye koyma gafletinde bulundu.
o 27 mayıs ki, bugün ohal ile vurgununa devam eden akp'nin korkulu rüyasıdır. hala onun izini tozunu silmek için uğraşır türkiye sağı...
ama adında "devirmci" yer alan bir sendika konfederasyonu, 27 mayıs'ta ihraç ve tasfiye olduğunu iddia ediyor.
okuyalım:
(ara:Bir yıllık OHAL döneminde 112.530 kişi kamudan ihraç edilmiş, Cumhuriyet tarihinin en büyük kamu görevlisi tasfiyesi yaşanmıştır. Kamuda yaşanan ihraç ve tasfiyeler 27 Mayıs, 12 Eylül gibi darbe dönemleriyle kıyas kabul etmeyecek kadar kapsamlıdır. 12 Eylül döneminde kamu kuruluşlarından 1402 sayılı Sıkıyönetim Kanunu kapsamında yaklaşık beş bin kişinin çıkarıldığı düşünülecek olursa 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yaşanan tasfiyenin boyutları daha iyi anlaşılabilir.)
kaynak: https://disk.org.tr/2017/07/birinci-yilinda-emegin-ohal-bilancosu-ohal-emege-zararlidir
y-chp ve hdp zihniyetinin egemen olduğu yeni disk'te gidiş böyle sürmeyecektir. mutlaka işbirlikçi sarı gangaster sendikacı kani beko ve işçi sınıfı davasından uzak kankaları layık oldukları yeri bulacaklardır!
bu başlıktaki tüm girileri gör