solculara yönelik eleştiriler

zirvedekicahil
Ülkenin çoğunluğu sağ ve sol ideoloji kavramlarını tam olarak kavrayabilmiş değil. Sağ ve sol genelde "biz vs onlar" modunda algılanıyor.

Sol nedir? Anarşist, komünist, sosyalist ve sosyal demokratlardır. Ortak değerleri de [genelde]; "özgürlük, eşitlik, kardeşlik", hak ve çağdaşlıktır. Sağ nedir? Dini Demokratlar, muhafazakarlar, neocon ve faşizm. Ortak değerleri [genelde]; milliyetçilik ve milşi değerler, din, otorite / nizam, gelenek ve göreneklerdir.

Türkiyede "solcu" yani anarşist, komünist, sosyalist ve sosyal demokratların toplam yüzdesi kaç? Maksimum söyleyeyim, %12. Yani bir mucize gerçekleşse ve tüm sol birleşse, zar zor barajı geçerlerdi.

Chp, sol bir parti değildir. Sağ da değildir. Chp milliyetçidir ancak laiktir vesaire. Olması gerektiği haliyle chp merkez bir partidir. Günümüzdeki akp karşıtlığı nedeniyle sol görünmektedir. Zira chp şu anda sol kesimin aradığı sol parti imajındadır. Bu nedenle chp sol parti sayılıyor.

Ülkenin çoğu ideoloji karmaşası yaşıyor. Ancak şunu kesin olarak söyleyebilirim ki, ülkedeki sağın bu kadar egemen olmasının tek nedeni, solun neredeyse yok [%12] olmasıdır.

1
i am groot i am groot
Anarşist partisi yok ki destekleyelim swh
bu başlıktaki tüm girileri gör