solculara yönelik eleştiriler

Beastbrook
uzun zamandır yazmak istediğim bir şeydi artık sizlere sunuyorum. herhangi bir siyasi görüşü olmayan biri olarak yazıyorum bunları baştan belirteyim.

solculardan nefret etme sebepleri en basit örneği ile buralarda bile gördüğüm kadarıyla tartışmayı bilmemeleri olur sanırım. kendileri gibi düşünmeyenleri zerre kadar iplemeyip, karşısında ki kişiye atak olacak şekilde kelimeler sarf etmek oluyor. karşıt bir görüş gördüklerinde hemencecik sert olarak eleştirerek karşısında olan insanın görüşünü bilmeden "yobaz" , "cahil" , "akp zihniyeti" sıfatlandırmaları yakıştırıyorlar. çoğunun mustafa kemal'in yaptığı şeyleri okuduğuna bildiğine bile emin değilim. neden kendiniz gibi düşünmeyenlere yüksekten bakma gereği duyuyorsunuz? her şeyin en iyisini sizin görüşünüz olduğunu neden savunuyorsunuz? sanki başka biri başka şekilde düşünemez gibi. başka şekilde düşünenleri neden itekliyorsunuz?
solcular arasında ayrıca sözlükte görüldüğü gibi çok fazla gruplaşmalar mevcuttur da. herhangi birisi karşıt görüş sağladığında tüm olarak nefret kusma, aşağılama söz konusu olabiliyor. dinsiz biri olarak söyleyebilirim dinli olmanın koyun olmakla alakası yok. akp'ye oy atmayan biri olarak söylüyorum akp'ye oy atmakla "yobaz, cahil" olmak olmuyor. genel bir tutumdan kaçınıp akp'lilerden gördüklerinizin geneli öyle diye (ki bu size yargılama hakkı da vermez) çoğul olarak "yobaz, cahil, koyun" olarak nitelendirmeleri de nefret etme sebeplerindendir. akıllı olduklarını sandıkları kadar empati kurmaktan da bir hayli uzaktırlar. karşınızda ki cahil dediğiniz insanların yerine koysanıza kendinizi bir kere olsun. daracık bir kasaba da köy de daha okulu, hastanesi yeni yeni olan, telefonları olmayan olsa bile çekmeyen, televizyon olmayan bir şeyden haberdar olmayan bir yerde büyüdüğünüzü düşünün bir kere. starbucks'a gidip kahve içerken kitap okumak istanbul'da çok kolay. her sene doğu'ya yardımlar yapılıyor okullar tarafından kitap, kıyafet gibi. kaçınız okusunlar, bilsinler diye kitaplarınızı yolladınız?
8
i am groot i am groot
Yolladım. Suriyeli ailelere dahil yardım ettim ama sen etek giyince bize or*spu yakıştırması yapan insana çomar dememi saçma buluyorsan kusura bakma, ben bunu yapmaya devam edeceğim
Beastbrook Beastbrook
ben sana etek giyince or*spu diyenlere çomar demeni saçma buluyorum demedim
Beastbrook Beastbrook
hala dinci dediğimde etek giydiğimde or*spu diyen olarak nitelendiriyorsun. hepsi mi öyle her dininde olan öyle mi söylüyor gerçekten? tamam böyle insanlar var ve ben bunlara karşı bir şey demeni yanlış bulmuyorum fakat onlar yüzünden geneli ele alamazsın.
i am groot i am groot
O zaman kime çomar dediğimi bilemediğin için argüman benim açımdan tamamen çöp olmuş bravo. Ayrıca sağcılardan çok memnunsun sanırım, hep bu sol kesimi bi yermek işte kadınlardan bahsederken erkek ölümleri neden yazışmıyor demek. Ne bileyim seninle olayları ele alışımız çok farklı bu yüzden görmemeye çalışmam gerekiyor artık girilerini. deneyeceğim
i am groot i am groot
E peki sen genelliyerek solcularla ilgili bir sürü şey yazmışsın o ne olacak?
Beastbrook Beastbrook
ne yaparsan yap beni ilgilendirmez. olaya bir yerden bakıyorsunuz sadece bunu anlatmaya çalışıyorum ama baktığınız pencereye o kadar kapatmışsınız ki kendinizi diğer pencelere göz ucuyla bile bakamıyorsunuz. birazdan sağcılardan, ülkücülerden, akp başlığı altında toplananlardan hepsinin nefret etme sebepleriyle ilgili başlık açacağım zaten sadece solculara özel bir durum değil bu.
Beastbrook Beastbrook
ben geneline hakaret etmedim ki? hakaret içermeyen bir başlık bu. herhangi bir sıfatta kullanmadım aşağılar gibi. ben sadece kendime göre nefret etme sebeplerini sunuyorum kimseye laf attığım veya birilerini bir sıfata büründürdüğüm falan yok.
the the
Beastbrook'un kimseye hakaret falan ettiği yok sadece kendine göre nedenler yazmış. Neden anlamaya çalışmıyorsunuz?
bu başlıktaki tüm girileri gör