insanın en büyük enerjisi ve sorunu seks

neptune
Şüphesiz ki seks bir sorun değildir. Sorun insanların seks hakkındaki yaklaşım farklılıklarının büyüklüğünden kaynaklanmakta. Bu açıdan seks ile gelir dağılımı arasında doğrusal bir ilişki olduğunu düşünüyorum. Yani gelir dağılımı nispeten dengeli olan ülkelerde seks doğal haliyle kabul edilmekte, yani sorun olmaktan çıkmakta. Ancak gelir dağılımında uçurum derecesinde farklılıklar yaşanan ülkelerde, seks konusu da, bir sorun haline getirilmekte.

Peşin edit: gelir dağılımı kavramını, kişi başına düşen milli gelir kavramıyla karıştırmayalım lütfen.
2
awesta awesta
Sağlıklı gözlem yapabilmek için zihnin on yargısız olması gerektiğini düşünüyorum. Ön yargısız bir zihin ancak özgür kalabilir ve özgür düşünebilir. Özgür düşünce tüm bu varsayilan seks sorunlarıni yok edecek güce sahiptir bunun kişinin kendi gerçekliğini var etmesiyle oluşacağını düşünüyorum. Aksi halde çok fakir toplumlarda seksin sorun olmadığını da görmekteyiz
neptune neptune
Çok özür dilerim yorumunuzu yeri gördüm. aslında temel düşüncem, yorumunuzda yazdığınız gibi, "özgürlük" kıstasıyla örtüşmekte. özgürlük kavramı her ne kadar doğrudan maddi değerler ile bağdaştıralamayacak olsa da, fakir toplumlarda, kişisel eğitim seviyesinin daha düşük seviyelerde kalması kaçınılmazdır. eğitim seviyesinin düşmesi, özgürlüğe bakış açısının da sekteye uğramasına neden olacaktır. ön yargı içeren bir cümle kurduğum doğru, bu nedenle eleştirinize hak veriyorum. o da şundan kaynaklanıyor olabilir. genellemeyi yaparken, seks konusunu problem haline getirmeyen ülkeleri canlandırmaya kalktım kafamda. misal iskandinav ülkelerinde (ki gelir dağılımı açısından uçurum yoktur) seks ile ilgili ciddi bir sorun yaşandığını düşünmüyorum. ki eğitim düzeyi ve genel olarak fikirsel özgürlük seviyesinin en üst düzeyde yaşandığı ülkelerdir bunlar aynı zamanda. sanırım yola çıkış noktam bu olduğu için o genellemeyi yaptım. ancak eleştirinize de hak veriyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör