islam dini

madman
Kendini peygamber ilan eden muhammedin, arap toplumunda yaşayan insanlara çeşitli kurallar getirerek mekke ve çevresindekileri adam etmek için kurduğu bir dindir. daha sonra işler büyüyünce evrensel boyut kazanmıştır. şu anda 1.5 milyar civarında müslüman nufüs olduğu tahmin ediliyor.

ilk başlarda barışçıl bir politika izleyen muhammed, medinelilerin mekkelilere olan husumetini de kullanarak hicretinden sonra ve işleri büyütünce tavrı ve siyaseti tamamen değişmiştir.

kadınlara düşkünlüğüyle bilinen muhammedin dini olan islam dini ilk yıllarında devrim niteliğindedir. bilimde ve astronomide büyük gelişmelere imza atmış olan islamcı kesim moğolların kendilerini dümdüz etmesiyle duraklamaya gitmiştir. daha sonra osmanlının sancağı eline almasıyla tekrar yükselişe geçmiştir ve bu kadar çok taraftar kazanmasına sebep olmuştur.

günümüz itibariyle uzak durulması gereken dinlerin en başında geliyor. çünkü diğer dinler prangalarını kırmıştır fakat islam dini hala bir batağın içindedir. bu dine karşı savaşın dostlarım. bilginizle ve kaleminizle savaşın, silahla değil.

ortadoğu ülkelerinin hali ortada. silinip gidiyor hepsi. bilime önem verin.
bu başlıktaki tüm girileri gör