sorgulamaya başlamanızın nedeni

Valar dohaeris
Aslında detaylar hariç Hepsi aynıdır.
- kişinin mensup olduğu dinin yaşadığı bölgeye veya ailesine göre belirlenmesi. Hemen hemen bütün dinler kendisine mensup olmayanı ebedi azap ile tehdit etmiştir. Bu da insanı "ya başka bir ailede doğsaydım?" sorgusuna iter.
- mensup olduğu dinin bilim ile çelişmesi. Örneğin Yaratılış hikayesinin evrim teorisi ile çelişmesi. Veya Kutsal kitaplarda bahsi Geçen Bazı şeylerin bilimde imkansız olması.
- diğer dinlere mensup olanların cehenneme gidecek olması. Benim gibi farklı birçok dine mensup gerçekten iyi insanlar tanımış veya arkadaş edinmişSENiz buna kayıtsız kalmanız imkansızdır. Bu kadar iyi bir insan sırf benimle aynı tanrıya inanmıyor diye cehenneme gidecekse bu dinde veya Tanrıda bir sorun var dersin. Illa arkadaşınız olmasına da gerek yok. Mesela carl sagan, Mesela nicola tesla, Mesela charles darwin. Abi bu Adamlar ile aynı yerde olacaksam Ben zaten razıyım cehennemde olmaya.
- insanın değiştiremeyeceği şeyler yüzünden ceza çekecek olması. Lgbti mensubu insanlar burda kastım. Birazcık dahi araştıran bunun hastalık olmadığını, bir heteroseksüel kadar Normal olduğunu anlayacaktır. Dünyada iki cinsin organına da sahip insanlar görecektir. O en son eklenen sondaki i'de bu insanları kast eder hatta, intersex. Google'dan görsellerine vs. Bakabilir aramızda hâlen daha Homofobik olan varsa. Nasıl bir Tanrı bir insanı hem böyle yaratıp, hem de cehennemlik ilan edebilir ki?
- bilimin dinden daha faydalı olması. Ünlüdür; "Avrupa yıllarca kara vebanın çaresi için tanrıya dua etti. Çözüm bilimde idi."
- tanrıya ibadet edilmesi kuralı. Söz Konusu Tanrının egoist olduğunun ispatıdır. Sadece kibirli ve egoist biri adını Sürekli başkalarından duymak ve övülmek ister. Her ne kadar verdiği nimetler için şükür istiyor denilsede pazarda ki meyveyi yememizi sağlayan çiftçidir. Ona gübre veren firmadır. Toprağı veren arsa sahibidir. Elma için teşekkür etmeniz gereken kişiler bunlardır.varlığı dahi Henüz kanıtlanmamış kişi veya kişiler değil.

İstek olursa bunu yazmaya devam edebilirim.

bu başlıktaki tüm girileri gör