tanrı değil allah saçmalığı

bicibici
Saçmalık değildir bilakis sebebi vardır. Bunu diyen insanlar ekseriyetle sebebini bilmediklerinden, "neden" sorusuna cevap verememiş ve artık maalesef bir saçmalık gibi görünmeye başlamıştır. Tanrı ve Allah kelimesinin farkı ise şöyledir:
Allah; bu kainatı yaratan ve tek olan Zat'ın ismidir.
Tanrı; insanların “olağanüstü güç sahibi yaratıcı ve yönetici” olduğuna inandıkları varlık ya da varlıklara verdikleri genel isim olmuştur. Türkçe'de Tanrı olan bu kelime, Arapça'da ilah olarak geçmektedir.
Tanrı ve tanrıça kelimeleri tarih boyunca neredeyse her çeşit varlığa verilmiş cins isim olan kelimelerdir. İnsanlar kendilerine; her biri ölümlü olan kadın-erkek, insan-hayvan vs. tanrılar edinmiştir. Yani tanrı çoğulcu bir anlayışın ürünüdür. Bu kullanım açısından bakıldığında “Tanrı” kelimesi “Allah” kelimesi ile hiç bir şekilde örtüşmez. Ve “Allah” kelimesi yerine “Tanrı” kelimesinin kullanılması uygun olmaz. NitekimAllah (cc) birdir, sonsuzdur, yaratılmış olan her şeyden ve herkesten üstündür, hiç bir şekilde yarattıklarına benzemez.
Tanrı kelimesi “her şeyden üstün olan yaratıcı ve yönetici” manasıyla kabul edildiğinde ise; Allah, varlığı gerçek ve kesin olan tek Tanrı'nın özel ismidir.
Onun dışında Allah'ın "Allah" dışında ,tefsir okuyanlar bilir, 999 ismi vardır. Ki birçok yerde görmüşsünüzdür ki;
Kadir-i Zülcelal, cemil-i zülcemal, vacib-ul vücud, rabbis semavatı vel ard... Gibi isimleri çokça kez kullanılmaktadır.
"Müslümanları değil,İslamı araştırın."
bu başlıktaki tüm girileri gör