banka dışında kredi verenler

yonetim
Dünyanın akıl almaz hızı ve dönüşümü ile her geçen gün bildiklerimizin üstüne yenileri eklenmektedir. Finans sektörü 1980 yılından bu yana ülkemizde sürekli yeni gelişmeler yaşayarak, birçok anlamda bizlere alternatifler sunan faydalı bir sektör haline gelmiştir. Önceleri yalnızca bankalardan borç alabilen kişiler günümüzde artık birçok firma ve şahıstan borç alabiliyor ve bunu taksitlendirebiliyor. Evet, banka haricinde de kredi veren yerler olduğu biliniyor fakat bu yerler nereler ve nasıl iletişim kurulur pek bilinmiyor. Bizler bu yazımızda sizlere banka haricinde sizlere kredi verecek yerleri sırası ile vereceğiz.
1-

Finans Kuruluşları

: Şahıs ya da tüzel kişilik adına kurulmuş olan finansal kuruluşlar, bankalar haricinde kredi veren yerlerdir. Bu firmalar sizlerin detaylı mali durumunuz hakkında bilgi toplayarak sizlere uygun kredi ve ödeme planları hazırlarlar. Senetler karşılığında sizlere verdikleri borçlar için bir miktar komisyon ücreti alarak, sizleri mali anlamda rahatlatırlar.Şahıs şirketi olarak işlem yapanlar genelde tefeci olarak bilinmektedir.
2-

Faktoring Şirketleri

: Genellikle çek ve senet konusunda gündeme gelseler de kredi vermek konusunda da son derece aktif faaliyetlerde bulunmaktadırlar. Yine senetler vasıtasıyla verilen bu krediler, normalden biraz daha yüksek faizler ve komisyon oranları ile müşterisi ile buluşmaktadır. Aynı zamanda günü gelmemiş senet ve çeklerinizin kırdırılmasında da yine bankalar haricinde sizlere yardımcı olacak firmalardır.
3-

Senetle Altın Satan Kuyumcular

: Bankalar ve diğer finansal kuruluşlardan kredi alamayan kişilerin uğrak alanı olan kuyumcular, senetler ile sizlere altın satarak sizlere kredi sağlayabiliyorlar. Bu altınları satarak kendinize kredi edinebilme şansına sahip oluyorsunuz.
4-

Faturalı Hat Üzerine Kredi

: Kullandığınız faturalı hattınız üzerinden sağlanan bu kredi, operatörünüz üzerinden aldığınız cihazlar ile sağlanmaktadır. Sizler operatörünüze giderek kontrat ile bir telefon ya da bilgisayar satın alıyorsunuz ve bu cihazı firmalara satarak toplu para elde ediyorsunuz. Bu durumda da sizler faturanıza ek taksitlerinizi öderken kredinizi de elde etmiş oluyorsunuz.
Gördüğünüz gibi bankalar haricinde sizlere kredi sağlayan firmaların sayısı son derece fazladır. Firmalara iletişim için internet sitelerini ve reklam ile ilan panolarını takip edebilirsiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör