atatürk vs che

anabard58
biri devrimi halka mal etmis birileri de otekinin adina kendisine.



Bana kalırsa ıyaslaması bile saçma olan ikilidir. atatürk, türk milletini yok olmaktan kurtardı. türk halkına sonuna kadar önderlik etti. her an türk halkını düşündü. ama sadece yaşadığı sürece değil! yaptığı işleri, inkılapları her şeyiyle türk halkının ebediyete kadar süreceği hayatın çağdaş ülke seviyesinden çok daha yüksekte olması için çabaladı. hastayken bile sırf diğer ülkeler kendisinin hastalığından mutluluk duymasın, yeni planlar yapmasın diye ülkeyi gezdi karış karış. bu yüzden hastalığı daha çok ilerledi. yaptığı inkılapların tamamı dinamiktir. bu da türk halkını düşündüğündendir.

türk dil kurumu ve türk tarih kurumunu kurdu. amaç, ulusçuluk akımıyla birebirdi elbette.
samsun'a gitmeden önce bineceği geminin batırılacağını duyduğunda bile umursamadı; çünkü türk milletine gönülden aşıktı!

egoistçe düşünmedi hiçbir zaman. suikastlerden korkmadı. her şeyi halkı için, vatanı için yaptı. bulunduğu konuma kendi geldi, başkalarının torpiliyle değil! daha nice şeyler yaptı. hiçbir zaman mantığının dışına çıkmadı.

peki soruyorum. belki che gerçekten iyi bir devrimciydi, bilemeyiz; fakat atamızın yaptığı bu işlerin ve daha yazamadığım, cilt cilt ansiklopedi olacak işlerinin hangisini yaptı? cevabı siz de çok iyi biliyorsunuz!


Sonradan gelen edit;devrimci kemal atatürk, Che'nin esin kaynağı oldu.
bu başlıktaki tüm girileri gör