laik sözlük yenileniyor

zirvedekicahil
Yenilenen sözlükte neler olsun / olmasın? [Bir kez daha, kimse alınmasın, kimseyi hedef alacak kadar tanımıyorum]

- rütbe üstünlük belirtisi olmasın.
- siyaset adabını bilmeyen, veyahut küfürlü / argo bir dil kullanan yazarlar, yönetimde bulunmasın. Zira atalarımızın dediği gibi, "balık baştan kokar".
- sözlükte kullanılan küfürler olmamalı. Ekşi sözlüğün en iyi zamanları, küfür barındırmadığı ve bilgi dolu içeriklere sahip olduğu zamandı. Geriye dönük uygulanamasa da, ileriye dönük uygulanabilir.
- bir kelimelik, boş, anlamsız, tanım içermeyen, formata aykırı, onlarca "swh swh" içeren başlıklar ve entryler silinmeli. Bunlardan sözlükte çok var. Varolana benzer bir örnek verirsek; "siyah" başlığına "beyaz" yazmış. Beyaz ne? Bu entryden kim ne anlar? Sözlüğe ne faydası bulunur?
- nick6 şenliği, dört kelime ile anlat, x mi y mi? gibi k a n s e r başlıklar olmamalı. Dört kelime ile anlat olayı oldukça forumvari duruyor.
- yöneticiler "judge, jury, executioner" olmalı; seri eksici, sürekli hesap açarak geri dönen yazar ve aktrolleri, "otağı toplamadan" banlayabilmeli. Böyle bir yetki için, seçilecek kişilerin tamamen tarafsız olması gerekiyor.
- birbirine özelden veyahut yorumlardan hakaret edenler önce rütbe düşürülmeli, sonra uçurulmalı.
- türkçe kullanımı düzeltme ile değil, kişinin kendisinin yapması gereken bir iş olmalıdır. Türkçe kullanımı düzgün olmayan kişiler yazar yapılmamalı.
- dini inanışlar koruma altına alınmalı zira bazen mizah ile aşağılama arasındaki fark bilinmiyor.
- eski iyi yazarlar geri getirilmelidir. Sözlüğe küsen çoğu yazar, ortalık düzeldiğinde geri gelecektir zaten.
-bir yoruma 182828 bildirim gelmesi olayı çözülmeli.

4
eileen eileen
Bunca madde yerine şu yeterli olurdu: yeni üyelerin yeterliliği öngörülene kadar hiçbirinin girisi yayınlanmamalı.
Hem neden bir şeyler koruma altına alınıyor? Belki senin aşağılanmamalı dediğin şey, aşağılık bir şeydir de, dile getirince bunun henüz (henüz diyorum uyanman ümidi taşıyorum) ayırdında olmadığından sana abes geliyordur. Dimi yani
zirvedekicahil zirvedekicahil
Dini inancımı paylaşmıyorum. Belki ateist, belki deist belki de iseviyimdir. Belki "uyanmış"ımdır, belki gözlerimi kapatmış.

Dinleri eleştirmeye gelince cımbızla ayet bulanlar, dinlerin bize verdiği öğütleri hiç paylaşmazlar nedense. Madem dinler bu kadar kötü, neden tamamını gösterip "bak buna inanıyorsun" demek yerine kötü taraflarını cımbızla seçip alıyorsun denildiğinde karikateist mantığı çöküyor.

Kaç kişi biliyor mecdelli meryem'in hikayesini?

Dünyada inekleri yer ve gök aleminin annesi kabul eden insanlar var. Onlar sizin et yemenizi "aşağılık" buluyorlar. Peki siz kendinize böyle davranılmasını ister miydiniz?

Radikalleşmediği sürece her görüş koruma altında olmalıdır. Radikalleştiği zaman ise söylenecek tek bir söz var; pas de liberté pour les ennemis de la liberté.
eileen eileen
Prensip gereği kıt İçerik sahibi, öngörüden yoksun, özgünlüğü olmayan bireyleri sadece küçük tavsiyelerde bulunacak kadar muhatap alıyorum. Bu sebeple şahsına karşı başka biryorumum olmayacak. Günaydınlar dilerim
zirvedekicahil zirvedekicahil
Hahahahahah. Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Bir gün bulunduğunuz bir ortamda, sizinle aynı düşünceyi paylaşmayan ilk kişiye bu şekilde davranmanız acınası.

Türkiye'nin ve dinlerin bana verdiği zararı, hiçbir yazarın yaşamadığını biliyorum. Beni "kıt içerik sahibi, öngörü yoksunu, özgünlüğü olmayan" gibi şeylerle tanımlamanız gülünç.

Hayatım boyunca önyargılar ile karşılaştım ancak hiçkimse bir gün bulunduğu bir ortamdaki birisine "kıt içerik sahibi, öngörü yoksunu, özgünlüğü olmayan" diyecek kadar düşük seviyeli bir argüman sunmamıştı, kutluyorum.

Üstten bakan aşağılayıcı tavrın için de "ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz" diyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör