reklam hesapları hakkında

deist imam
Anlayışla falan karşılamıyorum. Bu reklamlar sözlüğün ağzına sıçmaktan başka bir işe yaramıyo hala anlayamadınız mı diyorum yönetime. 3 kuruş için bok gibi reklamlar var. Sözlüğün ırzına geçiyo la bu reklamlar.
odin odin
Evet yazdığımı sağlıklı okumadığını görüyorum. Bu para kazanmak için yapılan birşey değil.
Daha sağlıklı okursan sevinirim
deist imam deist imam
Laiksözlüğü üst sıralara böyle mi çıkaracaksınız. Uzun süredir reklam yapılıyo sözlükte nasıl bir kalite artışı oldu. Aksine bir çok yazar reklamlardan iyice bunaldı.
odin odin
Ne yapmamızı istiyorsun? Blog Sitesi gibi mi kalalım? Anahtar kelimenin anlamını bilir misin? Neden sözlük kelimesi aratıldığında bizim sözlüğümüz ilk sayfada üstlerde çıkmasın?
deist imam deist imam
Her hangi bir sayfada bu tip boktan reklamlar var mı bir baksana. Adamlar reklamı düzgün bir şekilde alıyolar. Bu sözlükteki gibi boktan bir şekilde boktan reklamları almıyolar. Sözlük kurtlar vadisi reklamıyla saçma film sitelerinin reklamıyla mı gelişecek. Bu kadar düştük mü ya
kloroflorokarbon kloroflorokarbon
Reklam hesapları derken bana bir örnek yazar veya entry adı gösterir misiniz ? Hiç denk gelmedim de
odin odin
Yok sen para kazanmak için alınan reklamlarla bunları karıştırıyorsun. Güzel insan bak şimdi. Reklam yapan hesaplar Google'da aranan kelimeleri reklam olarak yapıyorlar ve aranan kelimelerin üstüne basıla basıla yazıldığını görüyorsunuz. Reklam alanlarımız zaten var. Hatta bilgisayardan giriyorsan sağ tarafta falan Google reklamlarını görebilirsin.
deist imam deist imam
Bu reklamlardan sonra sözlüğe karşı artan ilginin oranını söyleyebilir misin bana. Bu reklamlarfan memnun olan her hangi bir yazar var mı? Yoksa yazarların tepkisine rağmen bildiğinizi okumaya devam edip sözlüğün dibe vurmasına katkı mı vereceksiniz
odin odin
Dibe vurmasına. Anladım hocam. Tamam anlayışlı olmana gerek yok senin. Anlatmaya çalışsak da anlamayacaksın. Umarım bir gün Web tasarımla ilgili biraz bilgi sahibi olursun.
İyi geceler.
deist imam deist imam
Merak etme bilgi sahibiyim zaten. Ben sadece bu tarz reklamların sözlüğe ne kattığını sordum hemen bir aşağılamayla karşılaştım. Adam gibi şu ana kadar sözlüğe somut bir katkısı var mı söyleyin. Ya da bütün yazarların farkedebileceği bir şekilde reklamlarla ilgili anket yapın. Bakalım sözlük ahalisi bu reklamları istiyo mu
sikko sikko
ulan şurdaki reklamlar da sizi rahatsız ediyor ya, helal olsun size. sözlük süper ama ah şu siktimin kapitalizmi sözlüğü ne hale getiriyor kafasından kurtulun artık. tabii para kazanacaklar lan, kazansınlar da. varıp da internet faturanıza 3 kuruş mu ekleniyor? bütün bu siteleri hayrına mı yapıyolar, millet sikko sikko entry girsin diye mi yapıyorlar? bunun ismi para, domaini para, bu adam elbet kazanacak. site kullanıcısı olarak bakıldığında site bi boka benzemiyor, bunda ne gibi bi emek olabilir gibi düşüncelerinizi alınız, götünüze sokunuz. ki şu an adamın amacı sitenin 3 kuruşluk kazandırmasından kurtulup 5 kuruş kazanmaya çalışmak. ki bu sayede siteye yeni katılacak kullanıcılar senin görüşlerini okuyabilecekler ve seninle etkileşim kurabilecekler. bu facebook ne ya hep reklam çıkıyorum abi diye trip atan var mı aranızda zukerberg'e? ya da twiiter'a? ya da o siktimin ekşisine? geceniz hayrolsun.
deist imam deist imam
Patreon hesabiyla ilgili baslik var. Para kazanmak istiyolarsa baska yollar da var. Ha eger sozluk yazarlarinin ustunden para kazanacaklarsa bu da haksizliga girer
sikko sikko
niye haksızlığa girsin? burası cumhuriyet gazetesi mi de sözlük sahiplerinden yazıların için telif imi steyeceksin? ha varsa böyle bir isteğin, yönetim ile iletişime geçersin böyle böyle ben çok güzel yazıyorum, yazılarım için sizden harf başına 3 kuruş istiyorum dersin, anlaşıp anlaşmamak size kalmış. sözlüğe üye olurken okudum, anladım, kabul ediyorum kısmı da bugünler için var zaten.
odin odin
Daha hala para diyorsun ya kardeş birşey açıklanmaz sana.
deist imam deist imam
Sadece bunu mu anladin benim tepkimden. Şu saçma reklamlari sozlukte istemiyorum. Ha amac para kazanmak degil sozlugu populer hale getirmekse elimizde sosyal medya gibi bir sey var. Sozluk yazarlarindan bu sozlugu yaymalari icin yardim istenebilir. Sozluge eger uyelik sistemi degismediyse sadece davetiyeyle alim yapiliyo, bu herkese acik olabilir. Sozlugu populer hale getirmek icin bir cok yol daha var. Ama yonetim gitti en kotusunu secti ve yazarlar tepki gosterince anlayisla karsilayin diyolar. Ben sozlukteki kotu bir seyi anlayosla karsilamiyorum. Sen begeniyosan buyur anlayisla karsila ama ben begenmiyorum ve begenmedigim seyi de her daim dile getiricem
deist imam deist imam
Ya ne zaman bir aey acikladiniz. Somut veri istiyorum sozlugun gelismesiyle ilgili
sikko sikko
sabırlar diliyorum. @ahmetduran
deist imam deist imam
Valla her hangi olumlu bir sonuc aciklanmazsa surekli tepki gorecek reklamlar. Olumlu sonuc varsa aciklayin biz de destek olalim ama olumlu sonuc yoksa bosa kurek cekmeyin
caravaggio caravaggio
Ben öğrencilik yıllarımda anahtar kelimeli makale yazarlığı yapmıştım. Dolayısıyla Admin ile Deist İmam adlı yazarın birbirleri arasındaki iletişim sıkıntısı şurada olduğunu düşünüyorum;

Google indexlemelerinde yani aranan kelimenin var olduğu sitelerin sıralanmasında google önceliği aranan kelimeyi kim en son kullandı ve siteye ne zaman yazısal veri girişi yapıldı buna dikkat ederek sıralama yapıyor.

Bu durum web sayfalarının 'anahtar kelime' ile sürekli web sayfalarına veri girilmesine zorladı, sayfa sahiplerini.

Burada kaçırılan nokta ,aslında doğrudan para kazanma ve reklam verme durumundan ziyade, google aramalarında laik sözlük.net i herhangi bir 'sözlük' aranmasında ilk sayfada mümkünse en tepede tutmak ile alakalı.
Çünkü hepimiz google de ilk iki üç siteye tıklıyoruz. aramada çıkan alttaki sayfaları görmüyoruz bile.

Diğer siteler burada, laik sözlük ise anlaştığı o sitelere kendi konseptlerine göre reklam verip alıyorlar ki, her iki sitede google aramalarında tepede görünsün.

Sosyal ağlarda sözlüğün reklamını yapsak en fazla bir hafta google indexlemesini etkiler. Sürekli biz reklamını yapsak dahi siteye giren sayısını bu zamanla etkilemez. Ve laik sözlük giderek daha az tıklanma alıp batmaya başlar.
deist imam deist imam
Sosyal medyayi kullanarak unlu olan bir cok gereksiz varlik var. Onlar aosyal medyayla bu kadar gundem oluyosa laik sozluk gibi gerekli bir ortam da olabilmeli. Bugun kar amaci gutmeyen twitterdaki kaliteli muhalif hesaplardan veya facebooktaki kaliteli muhalif sayfalardan yardim istesek eminim ki yaparlar. Ve bu daha etkili bir reklam olur
caravaggio caravaggio
Bence son derece siteye faydalı olacak birşey olur bu ve kesinlikle yapılmalı. Ayrıca sizinle bende aynı kaygıyı güdüyorum, özellikle başlık gibi reklam girdisi pek hoş olmuyor.

Bununla birlikte sözlüğün google de kendisi ile ilintili bir şey aranırsa, en tepede görünme kaygısı da anlaşılabilir bir durum. Diğer sözlüklerin ne kadar üzerinde çıkarsa o kadar tıklanma sayısı artacaktır. Ve googleden tıklandıkça tepede kalma süresi uzayacaktır.
Sosyal ağlardan gelen insanları google'nin iplememesi ve indexsini pek etkilememesi aslında kısır döngü ve sözlüğü alternatifsiz bırakan bir durum.

Kısaca Google kendi kapitalizmine göre sayfaları yönlendiriyor.
deist imam deist imam
Ben sözlükte reklam yapilmasin diyenlerden birisi degilim veya sozlugun gelismesini istemeyenlerden degilim. Aksine sozluge en cok emek verenlerden birisi olarak sozlugu gelismesini en con ben isterim. Reklam da yapilabilir ama bu kadar sacma reklamlar kabul edilebilir bir sey degil. İşe yarayan, duzgun ama pek bilinmeyen sitelerin reklaminin yapilmasina karsi olmam mesela. Ama sacma sapan seylerin reklami beni sinirlendiriyo ve buna tepki gosterince bir kisiden bile somut bir aciklama alamiyorum. Yapilan en fazla sey anlayis gostermemi istemeleri o kadar
bu başlıktaki tüm girileri gör