ırkların üstünlüğü

pamerg
Irkların üstünlüğü diye bir şey elbette vardır ama bu genetikten ziyade ırkların ilk oluştuklarında ki coğrafyayla anlatayım.
kısaca örnek:

kutup ayılarını düşünün. beyaz olurlar değil mi? fakat onlar hep beyaz değillerdi. kutuplarda ki ayılarda boz ayılar gibi siyah, kahverengi vs. renk sahibiydi. daha sonra bir çift ayının evladı genetik olarak değişikliğe yada engele uğrayarak veya hastalıklı doğarak beyaz tüylü doğdu. bu beyaz tüylü olan kutup şartlarında bir anda diğer renklerden üstün olmaya başladı. siyah ayılar kamufle olamayıp açlıktan çürümeye, soyları tükenmeye başlarken genetiği bozularak doğan beyaz ayılar kutup şartlarında çoğalmaya başladılar. çünkü rahat rahat avlanabiliyor, kamufle olabiliyorlardı. renkliler için ise iş çok değişik yerlerdeydi. yavaş yavaş tükeniyorlardı.
burada ki ayı adını "kutup ayısı" olarak aldı. şimdi siz bu coğrafyaya klasik bir boz ayımsı bir şey getirirseniz burda ki kutup ayısı, boz ayıdan kutuplarda "üstün ırk" olacaktır.

olay aslında gayet basit ve yukarıda anlattığım şekilde. büyüme ortamları, coğrafyaları, insanların özellik ve genetikleri. bu tip şeyler ırkların birbirine karşı üstünlüğünü sağlar.
3
azadi azadi
Kutup ayıları beyaz değildir
Tüyleri ışığı yansıtır
pamerg pamerg
tüyleri saydam galiba bildiğim kadarıyla. önemli olan onların saf beyaz olup olmamaları değil. genlerinin değişip yaşadıkları coğrafyaya üstünlük katıp, genleri değişmemiş ırklara karşı üstünlük kurup üstün ırk olmasında.
yedi bela makasl sincap yedi bela makasl sincap
Genetik derslerini ektim hep de,liseden bildigim kadari ile adaptasyon degil miydi bu. Hani ortam kosullarina uyum saglama. Hani kutuplarda her zaman beyazlae kahverengiler vardi da sonradan kahverengiler yokolmadi.canlilar yer degistirdikce yasadiklari yere uyum sagladi uyum saglamayanlar yok oldu. İrklarla baglayamadim,uzgun surat.
bu başlıktaki tüm girileri gör