latife hanım ve mustafa kemal

anne boleyn
Latife Hanım, Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk(!) ve son eşidir. (neden parantez içinde ünlem koyduğumu fikriye başlığında belirteceğim.)
latife hanım birçok dil bilen, yurtdışında eğitim görmüş türk kadınına son derece güzel örnek teşkil edebilecek biriydi, bu yüzden de atatürk'ün gözüne girdi. ayrıyeten atatürk, zübeyde hanımın vefat etmeden önce "mustafa, latife ile evlensin" dediğini salih bozok'tan duyduğu için böyle bir evlilik kararı aldı. lakin salih bozok, zübeyde hanımın isteğini değil de kendi isteğini atatürk'e söylemişti. mutlu olacaklarına inanıyordu, hiç de öyle olmadı.

yaklaşık iki yıl evli kaldılar sonrasında anlaşamadıkları için boşandılar. atatürk'ün içkisine, hayatına, kararlarına çok baskı yaptığından mütevellit atatürk de hiçbir zaman baskılardan hoşlanmadığından dolayı ilişkilerini sonlandırdılar. aslında şu açıdan bakarsak ikisi de baskın karakter olduğundan sorunlar yaşandı. boşanırken de ikisi de özel hayatları hususunda hiçbir zaman konuşmayacaklarına dair birbirlerine söz verdiler.

benim düşüncemi soracak olursanız latife hanıma saygım sonsuzdur ama bu kadını sevmiyorum. fikriye'ye yaptıklarını öğrendikten sonra daha da soğudum. fikriye hanım ile ilgili de yakında bir başlık açıp neden böyle düşündüğümü açıklayacağım.

bir de yok latife hanımın gizli anıları bilmem kaç yılında açıklanacak diye asparagas şeylere de inanmadığınızı varsayaraktan, deli saçması muhabbetler dönüyor. külliyen yalandır. latife hanımın anılarından yararlanılarak yeğeni bir kitap yazdı. kitabın tanıtımı için röportaj yaptığı görüntüye youtubeden ulaşabilirsiniz.
latife hanımın yeğeninin yazdığı kitap:
http://www.kitapyurdu.com/kitap/teyzem-latife/253279.html&manufacturer_id=145998

bu başlıktaki tüm girileri gör