fanatizm hastalığı

azadi
İnsanların hepsi özgürce yaşamak, öğrenmek, her an daha ileriyi öngörebilecek eleştirel bir düşünce yapısına sahip olmak varolmuş değiller.
Öyle ki; %93, hatta %95'inden fazlası, sadece yönlendirilmek için vardır. Yönlendirilmeden yaşayamayacak oldukları önemsizmiş gibi, kimin yönlendirdiğine karar verebiliyor olmaları (demokratik seçimler) Dolayısıyla da kendilerini özgür sanacak kadar da aptaldırlar.
Yaşarken bir kişi ya da ideolojiyi tek başına her yönüyle doğru olarak kabul etmek, bu kişi veya ideolojinin işe yarar, değişime her daim açık öğretileri yerine, tamamını realite kabul etmek, yönlendirilmeden yaşayamayacak olan çoğunluğun olmazsa olmasıdır.
Kendinize atatürk ü ya da abdullah öcalan ı, atatürkçülüğü ya da PKK'ciliği yol olarak seçmiş olmanız, sizi ne haklı, ne birbirinden farklı yapar.
Sistemin planının işlerliğini garanti etmiş, sizden istediğini, sizin için hazırladığı tuzağa bilincinizi teslim etmiş olursunuz.
Gerisi ideolojiniz/idealiniz adına bir diğeriyle sidik yarışı olur. Kargaşalar çıkartır, hiç tanımadığınız insanların avukatlığını yapar, ölür, öldürürsünüz. Ta ki bir başka atatürk ya da öcalan gelip, öncekinin yaptıklarını yıkıp, ideolojisini bastırıp, kendininkini kurana kadar.
Yine aynı hikaye baştan başlar. Siz taraf olursunuz. Sizi taraf yapanlar oturup izlerler dalaşınızı... Çekirdek bile çitliyorlardır eminim
bu başlıktaki tüm girileri gör