anlam yüklemek

the
Yaşamımıza bir anlam yüklemek mi? Bir karınca ne için yaşar? İşte biz de aynı şey için yaşıyoruz. Onlardan farklı evrilmemiz hiçbir şeyi değiştirmez...
4
neptune neptune
yaşama anlam yüklemek de şüphesiz ki bir anlam yükleme türü. ancak yazımda kastettiğim şey, insanın doğasında var olan, çevresindekileri anlamlandırma yetisi. olumlu veya olumsuz yanları var ancak kesin olan bir şey varsa karınca veya bir başka canlıdan bizi farklı kılan şey bu. üstün demedim fark ettiysen. şayet bugün neslimiz devam ediyorsa ve besin zincirinin en üstünde yer alıyorsak inkar edilemez bu yetimizdir buna neden olan. yazımda da belirttim, tamamen olumlu demiyorum bu özelliğimize ama tamamen olumsuz demek de mümkün değil bence. bir karınca yaşama anlam yüklemez bu doğru, ama bizim bu yetimiz olmasaydı, şu an da bu yazışmayı da yapamazdık. bu gerçeği reddedebilir miyiz ?
the the
Evet kessinlikle sonuna kadar haklısın. Büyük ihtimalle her şeye bir anlam yükleme yetimizden dolayıdır ki buralara kadar geldik.
Benim de demek istediğim hayatımız bu kadar anlamlı değil. Yani bir sınavda falan değiliz. Bunca anlam yüklemenin altında çok çok büyük bir anlamsızlık var...
neptune neptune
Ben de bu sözüne yüzde yüz katılıyorum. Evren ölçeğinde, bizlerin anlam yüklediği her şey aslında "anlam" değeri taşımıyor.Bu anlamda şüphesiz ki karınca ile eşdeğer oluyoruz.Şimdi ne demek istediğini daha iyi anladım.Açıklama için teşekkürler.
the the
Ne demek :) asıl ben teşekkür ederim. Girini bir kez daha okudum. :D çok güzel yazmışsın :D
bu başlıktaki tüm girileri gör