laik kesmin azımsanamayacak miktarının osmanlıyı sevmemesi

anne boleyn
Bir Türk olarak Osmanlıyı sevmem imkansız. neden mi? o zamanlarda dahi, ermeniyim, kürdüm, lazım, çerkesim, rumum, arabım demek özgürlük iken türk'üm demek ırkçılık olarak görülüp, tepki görüyordu. bunu osmanlı yaptı. fatih sultan mehmet'ten sonra osmanlı araplaşmaya, türklük bilincini yitirmeye başladı. sadrazamlarına iyi bakın doğru düzgün türk var mı? öyle ki has türkmen olan şah ismail, safevi devletini kurduğunda türklerin azınsanmayacak kadar kısmı oraya göç etmiştir. osmanlının türkleri nasıl dışladığını buradan yola çıkarak anlayabilirsiniz. sevdiğim padişahlar var elbet. zamanında çok güçlü imparatorluk olan osmanlı hepimizin gururu olmalıdır lakin bu osmanlıyı topyekün seveceğim manasına da gelmiyor. anadolu halkını fakir bırakan, anca can ve mal lazım olduğunda oralara uğrayan(yani savaş ve vergi) bir imparatorluktur osmanlı. keşke tek sorunu din ve devlet işlerini ayıramaması olsaydı.
4
turkic avars turkic avars
türk kelimesinin ırkçılık sebebi olduğuna hiçbir yerde rastlamadım. sadece son dönemlerinde hakaret manâsında kullanılıyordu-ilber hocanın aktardığına göre-lakin bu diğer millet isimleri için de geçerliydi (rum dölü, ermeni tohumu vs) ha bir de osmanlı ulus devleti değildir, imparatorluktur. Dolayısıyla Yönetimin kozmopolit olması gerek bekâ açısından gerek imparatorluk imajı açısından önemlidir.
anne boleyn anne boleyn
türklerin dışlandığı gerçeği yadsınamaz bir gerçektir. kozmopolit olursun eyvallah da türklerin dışlanacağı kadar değil.
turkic avars turkic avars
Elbette bu pek affedilecek bir durum değil ancak tamamen bekâyı korumakla alâkalı olduğunu düşünüyorum. Psikolojiyi şöyle özetleyebilirim "Türkler zaten asli unsurumuz bunlar bizden kopamaz ancak sonradan imparatorluğa dahil olanları kaybetme riskini göze alamayız, bunlara ayrıcalık tanımalıyız." Bugün de aynısı yaşanmıyor mu ki? Bakınız: kaçak elektrik. Ha sakın bu durumu desteklediğimi sanmayın ama temelde bir türk düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum.
anne boleyn anne boleyn
şu an türkiye bir ulus devleti ama :) her ne kadar bunu çiğneseler de... bilmiyorum belki ben türk yönünden duygusal yaklaştığım için osmanlı için o görüşteyim
bu başlıktaki tüm girileri gör