aziz sancar'ın evrim yorumu

tarihsel maddeci
aziz sancar, laik bir tutum almıştır bu söylemi ile. çünkü evrim meselesi, bazı kur'anı kerim okuyucuları tarafından dışlanmamakta. bunların bir kısmının modernleştirme çabasını da kabul edebiliriz, lakin gözden kaçan nokta şu. evrim teorisini ortaya koyan ve dünya'da çok sayıda gelişimin önünü açan, dogmaları ortadan kaldıran darwin, ateist değildir!

tekrar ediyorum, darwin ateist değildir!

hatta darwin'in o süreçlerdeki sorgulama düzeyine bakıldığında çok geri bir bilinci bulunmaktadır. ortaya koyduğu keşiflere rağmen, ömrünün sonuna kadar da ateist olmamıştır.

peki nereden geliyor bu darwin ile ateizm bağdaştırması? tabii ki hristiyan modernleştirme uğraşında bulunan kiliselerin "dinlerarası diyalog" doktorini dolayısıyla hristiyanlardan geliyor. prof.dr.ergi deniz özsoy bunu şöyle açıklıyor:

"...evrim söz konusu olduğunda elbette Türkiye'deki 12 Eylül darbesinin yarattığı çürümenin hemen ilk yıllarına karşılık gelen evrim karşıtlığının resmi eğitime girişinin tetiklediği kafa karışıklığı ve bilgi kirliliği çok belirleyici olmuştur. Ama yine de evrimsel biyolojinin kavranışındaki bu tuhaflığın, bilim eğitiminin ülkemizde neredeyse istikrarlı bir şekilde yarım yamalak icra edilmesinin genel sonuçlarıyla çok daha yakından ilgili olduğunu düşünüyorum."

Yani CIA dini olan yezid-muaviye islamının üretimidir evrim karşıtlığı.

aziz sancar'ın dediği gibi, evrimin din felsefesi ile pek alakası yoktur. burada bilim adamı sorumluluğu ile verdiği cevap değerlidir, çünkü başkaları gibi evrim gibi bir gerçeği bilim adamına yakışmayan bir şekilde reddedebilirdi.

işte laiklik bundan önemlidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör