bakara-191 onları nerede yakalarsanız öldürün

herr muller
Başlamadan önce şöyle diyeyim ben ne zamandan beri hiç bir dine inanmadığımı hatırlamıyorum. Ha bir zamanlar sebebi buydu sonra başka sebepler yerini aldı bu farketmez. Önemli olan doğru bilgiyi ogrenildiginde paylaşmaktır. Ben bunları daha dün öğrendim açıkçası baya şaşırdım ve ilgimi çekti devamını da okuyacağım. Umarım aranizda çocuk vs yoktur okumadan eksileyip geçecek. (Yazı uzun gelenler ikinci paragrafından başlayabilir ilgisini çekerse en baştan bir daha devam edebilir)

Öncelikle belirtmekte fayda var sadece islam dini değil hristiyanlık ve musevilik de savaşa şiddete öldürmeye karşıdır. Barıştan kardeşlikten ve hoşgörüden yanadır. Bu dinlerin kutsal kitapları da savaş ve şiddeti dışlayan mesajlar ile doludur. Peygamberleri de bu mesajları konuşmalarında aktarır. Islâm dininin sözcüsü hatta avukatı olma iddiasındaki bazı çevreler cihad için "kutsal savas" demekte ısrar ederler. Söz konusu çevrelerden çıkan örgütler dünyanın dört bir yanında düzenledikleri saldırıları cihad kavramı icin e oturtarak kutsal savaş verdiklerini savunurlar. Cihadı şiddetle ilişkilendirerek anlatanlar ve bunu uygulayanlar islamin saldırgan yakıp yılan öldüren bir din olarak algılanmasına yol açarlar. Batılı medyada müslümanların şiddet yanlışı olarak tanıtılacak haberlerin yapılmasına sebep olur. Oysa savaş durumları dışında şiddet uygulamasına izin vermediğini bir çok ayette açıkça ortaya koymuştur. Her şeyden önce cihadın arapçada çaba harcamak ve mücadele etmek anlamına geldiğini söylemek gerekir. Yani bu kavramlardan kutsal savaş tanımlaması mümkün değildir. Cihadın islam için kafirlere savaş ilan etmek olduğunu savunanlar bakara nisa nur vs vs (bir çok isim var tek tek sizi yormayayım) bunlardaki bazi ayetlere atifta bulunurlar.


Ornegin, bakara 191. Ayeti gösterirler. Ama ayetin sadece "onları nerede yakalarsanız öldürün" ifadelerini öne çıkarırlar.zaten konunun püf noktası da buradadır. Çünkü birçok masum insanın ölümüne yol açan saldırıları düzenleyenler, ısrarla ayetin ikinci bölümünü yok sayarlar.
Söz konusu ikinci bölüm ise; "onların sizi çıkardığı yerden siz de onları çıkarın unutmayın ki baskı ve zulüm öldürmekten daha kötüdür." Der. Hepsinden de önemlisi bu ayetin tamamı sadece savaş zamanlarını anlatmaktadır. Bunun gibi bir çok başka ayetten cihad kelimesinin savaş yerine uğraş anlamına geldiğini gösterince çoğu ayetin anlamı değişiyor aslında.
1
herr muller herr muller
Neden eksiledigini de kısaca özetle kardeşim. Paylaştıktan 2 saniye sonra eksiledigini göre baya hızlı okuma dersi almışsın ajsjs
bu başlıktaki tüm girileri gör