bir başkasından üstün olmadığını anladığın an

herr muller
yanılmıyorsam john locke'a ait görüştü. size şu benzetmesini özetleyeyim kitabında onlarca sayfa tabi de; her insan doğdugunda boş bir levha olarak dünyaya gelmektedir. bu levha ; aile okul arkadaşlar ortam ile işlenerek farklı farklı insanlar oluşmaktadır. aslında eşit doğuyoruz koşullar ve çevremiz bizleri farklılaştırıyor kısaca. (locke severim umarım onundur yanlışsa düzeltebilirsiniz )
12
fyodorwell fyodorwell
Hume değil miydi la
herr muller herr muller
hasss. baksana hume ise değiştireyim hahaha
herr muller herr muller
dur bakıyorum ya emin olamadım hume da okudum da karışıyorlar baya oldu bakayım öyleyse düzelteyim sağol
herr muller herr muller
Tabula rasa veya tabula rosa David Hume`un ortaya attığı "boş levha" önermesine işaret eder. Bir empirist olan Hume`a göre, zihnimizde doğuştan gelen bir fikir yoktur. Bununla birlikte, Hume, nedenselliğe de karşı çıkar. Şeyler arasında kurduğumuz zamansal ve uzamsal ilişkiler, onların kendilerinde özellikleri değil, bizim deneyimsel alışkanlıklarımızla ilgilidir. (Buradaki "deneyimsel" kavramı bilinçli yürütülmüş bir aşama değil, salt tanıklıktır.) Olgular arasındaki bağıntıları, kendi yöntemlerimizle bilemez, sadece onlara atıflarda bulunuruz. Doğa kurallarla işlemez, formülizasyon sahibi değildir. İnsanlar, doğayı ya da olguları algılayabilmek için, sistemler, formüller, öncelik-sonralık ilişkileri kurarlar.

Sonuç olarak Hume, bireyin zihnini bomboş bir levhaya benzetir. Kavramlar, olgular, bilgiler, sonradan, gözlem veya deneyleme yoluyla zihinde yer alır.Bu Locke`un görüşü olarak bilinir.

felsefe-taslak
rigmo rigmo
Tabularasa mi demek istiyorsun sayin yazar gibi yazar adamin dibi kral insan
herr muller herr muller
son cümleye baksana bilemedim
fyodorwell fyodorwell
Sen baksana olum mağarada mısın aç gugıla bak :d
herr muller herr muller
evet evet onu diyorum hahaha
herr muller herr muller
baksana hume icin bi yerden buldum bunu ama son cümle locke diyo zehir atıyo hahahahahha kahkaha attım
herr muller herr muller
ya ben locke okuyordum en son ordan hatırlıyorum yanloşım varsa affedin ama internete şimdi bakınca herkese ait cıkıyor görüş kalsın böyle ajshdasd
rigmo rigmo
Tesekkurler bizi aydinlattigin icin sen olmasaydin ne yapardik <3 dhdfzksgxhxxasfsg
herr muller herr muller
<3333
bu başlıktaki tüm girileri gör