moderatör nedir ne değildir

LulzpaX
merhabalar sözlük, bildiğiniz gibi 22:00'da yeni mod alımları yapılacak ve sayfada paylaşıldı seçimler yapılacak. ve yönetim kuruluna yeni arkdaşlar katılacak. ilk önce
moderatör'ün vikipedia'nın tanımı ile anlatalım.
"Moderatör, Türkçe'de tam karşılığı yönlendirici, olay yöneticisidir. İnternette sıkça karşılaştığımız bu mevki standart olarak User/Kullanıcıdan 1 kademe üsttedir. En çok kullanım alanı forumlar ve IRC kanallarıdır. Forumlarda konu silme, düzenleme, kilitleme vs yetkileri bulunur."
açıklanır peki laik sözlükte mod nedir?
laik sözlükte mod, sözlüğün kuralları çerçevesinde konuyu kitleme/enty silme ve düzenleme yetkisinede bulunan kişi, hiç kimseye herhangibi bir yakınlık duymadan kuralların uygulanması sağlaması birinci vazifesidir.

moderatör ne değildir?
ilk önce mod hiçbir sözlük yazarından üstün ve mertebesi olan kişi değildir. hiç kimsenin isteği üzerine "kuralları ihlal etmiyorsa" keyfi/şahsi düşüncesi ile enty silme düzenleme yetkisine sahip değildir. tamamen bütün olaylara objektif yaklaşıp. kendisinin beğenmediği bir enty silme hakkına sahip olmayan kişidir. aksi taktirde sözlükte ifade özgürlüğü olacağına inanmıyorum. şimdiden mod arkdaşlara kolay gelsin.

peki bu kurallar nedir?
https://laiksozluk.net/duyuru/laik-sozluk-kurallar_7
edit: an itibarı ile 3 kişi seçilmiştir.
1. kargali karga pasa
2.valonqar
3.morpheus
şimdiden kolay gelsin.
bu başlıktaki tüm girileri gör