Yobazların arasında büyüyüp laik olan insan

Valar dohaeris
Ben de maalesef bunlardan birisiyim. Baba erzurum'lu hard çomar. Hadi bütün Anne tarafı izmir'de yaşıyor, "bari Ordan kurtarayım" diye ümitleniyorum, o da olmuyor. Onlar da erzurum'dan izmir'e geldiler zaten.
Anne yine iyi hükümeti sevmez ama Babam, Baba tarafım ve Anne tarafım tam bir dindar, akp aşığı. Ben işte böyle bir ailede hem mevcut hükümet karşıtıyım, hem de inançsızım. Ailem Buna saygı duyuyor mu? Asla. İnançsız olduğumu söylediğimden beri hâlen daha müslüman yapmaya, zorla ibadet ettirmeye çalışıyorlar. Babam hükümet karşıtı ve inançsız olduğum için beni Sürekli vatan haini, terörist, domuz diye itham eder. Ne zaman kavga etsek it oğlu it, Şerefsiz, gavur vs. Diye isimlendirir. Her seçimde akp'ye oy vermemi ister. Annem her cuma ve bayram günleri inatla camiye gitmemi ister. Ramazan'da zorla oruç tutmamı ister. tabi isteklerini karşılamadığım için ne zaman din veya siyaset tartışması çıksa Hepsi birden (kendince haklı sebeblerle) üzerime gelir.
Evde görüşlerini paylaşabileceğin bir kişi bile olmayınca benim gibi internet bağımlısı olursun, "Bide benim derdimle üzülmesin" diye sevgili yapamaz olursun işte zamanla.

Sözlükte İtiraf ile ilgili bir başlıkta "ailemden kimsenin ölümüne üzülmeyeceğim" demiştim ve eksileyenler olmuştu. Nasıl bir hayat yaşadığını bilmeden bir insanı eleştirmek veya yanlış bulmak kolaydır. Yine de kızmıyorum onlara. Ailesi tarafından reddedilse, veya Aslında onların gerçek ailesi olmadığını öğrenince üzülmek yerine çocuklar gibi sevinmeyecek hiç kimsenin beni anlayabileceğini düşünmüyorum. Sırma saçlı derdinden anlar mı tüysüzün?
6
dictatehate dictatehate
Seni seviyorum
Valar dohaeris Valar dohaeris
tanımıyorum ama sağol, ben de seni.
albus percival wulfric brian dumbledore albus percival wulfric brian dumbledore
vay be ben söyleyemedim inançsız olduğumu büyük cesaret kardeşim
weed weed
Valar sen üzülme ben fake hesap açıp senle sevgili olucam.
minimalist laik minimalist laik
Ailemde annem dışında biriyle iletişimimi en son 2 yıl önce yapmıştım.Hala beni müslüman biliyorlar o yüzden sorun olmuyor.Ancak ailene söylemek büyük cesaret cidden
Valar dohaeris Valar dohaeris
cesaret ya da değil bilmiyorum. Kimseden fikirlerimi gizlemek zorunda hissetmiyorum kendimi. Ailem de dahil kimseye olmadığım biri gibi(müslüman) gözükmek istemedim ve söyledim. 1 hafta önce de Alkol içtiğimi söyledim. Artçı deprem etkisi yarattı evde.
bu başlıktaki tüm girileri gör