Hdp

radis
Biri floodun amına koyar diğeri tek bir cümle ile açıklamaya çalışır. Aslında bugun ana muhalefet denen olgunun başarı göstermemesi tamamen bu tarz düşüncelerden kaynaklanır. Açiķ konuşuyorum kendimi birden mhp'lilerin sözlüğünde hissettim yukardaki girileri görünce. Anasindan babasından sağdan soldan duyarak konu hakkinda tek bir kitap dahi okumayarak ezbere giri yazmaya çalışir soktugumun ergeni. Milliyetçilikler birbirlerini doğurur.Türk milliyetçiliği kafatasçılık yapiyorsa Kürt milliyetçiliğinden de daha azı beklenemez. Mhp varsa hdp de olacaktir. Evet hdp'nin icinde kürt milliyetçileri var kabul, fakat bunun yaninda diğer etnik ve mezhepsel bileşenlerde mevcut.türk solcuları da bunlara dahil. herkes bizle aynı düşünmek zorunda değil,herkes bizlerle aynı partiye oy vermek zorunda da değil. siyaset maalesef ki değişken bir kavram. ideoloji karmaşası yaşayan sadece hdp değil.hdp 7 haziran seçimlerimde bir sentez yapmaya calisti ve basarili oldu.Akp yenildi daha da yenilebilirdi. fakat baston değnekleri olan milliyetçiler yardima koştular.Koalisyon kurmadılar. ülkeye en çok zarar veren kesimin kimler olduğunu iyi analiz edelim. Diğer girilere baktim ve şunu gördüm sözlüğun yaş ortalaması ve entellektüel bilgi birikimi net bir şekilde görülüyor. Bu başlık ve kürt meselesi ülkenin 30-40 yıldır önemli bir meselesi. Bu kadar yabana atılacak bir mevzu değil. herkesin acısı var ve acı yarıştırmak kan yarıştırmak bizlere göre birşey olmamalı. barış'ın kazananı veya kaybedeni yoktur. ülkesini seven insan etnik ve ırksal kavgalara girişmeyip asıl kavgasını cehalet ve din sömürüsüne karşı yapmalıdır. 1923 den bu yana cumhuriyetin en büyük düsmani cehalet ve din sömürüsüdür. Umarim birgün her türlü milliyetçiliğin bittiği laik, demokratik, bilimsel olan ortak bir türkiye'de türkiyeli gibi yaşarız
6
grifingoo grifingoo
Bravo. Sağdan soldan duyduklarını yazmadın sen. Bize makale yazdın kaynakçalar göstererek. Yaz düşünceni enterla git. Yukardaki girilere diye saydırmana ne lüzum var. Saygısız herif. Hı illa yukardaki görüşe karşıtsan, aç bir başlık değerlendir orda saygı çerçevesinde.
grifingoo grifingoo
Yok kitap okumamış yok mhpli. Bi kere karşı çıktığın şeyi sen de yapıyosun. Mhplilerin içinde hissettim diyerek. Mantığını kullanmak da önemli kitap okumak kadar.
radis radis
Kitap okumadigimi nerden biliyorsun ? Kaynak taramasi yapip kaynak paylasmak meseleye at gözlükleriyle bakan güruh için oldukca sacma .
grifingoo grifingoo
Bak sen kendin kendine çelme takıyosun :) ben senin kitap okumadığını iddia etmiyorum. Aksine sen açık açık benim kitap okumadığımı iddia ediyosun. Bak benim en güçlü yanım hiçbir şeye bağlı kalmamam, her şeyi objektif düşünmem. O yüzden bu konu üzerinde, tarafıma saçma salak yorumlar yaparak tartışma içinde bulunma. Tartışma için gerekli şartlara sahip olmayan kişilerle iletişim kurmamak prensibimdir.
radis radis
Ayrica bana diyorsun da kendi yazdiklarina bak. bana saygı oğretme. hakaret ederken bile hayvanlari kullaniyorsun.
radis radis
Bize bir iyilik yap ve mağarana dön ;) o kadar sey yazdim takildigin birtek kitap mevzusu. Hadi canim bekleme yapma. Prensibini yesinler senin
bu başlıktaki tüm girileri gör