yahudilikten islama geçen şeyler

Valar dohaeris
- Kuran + sünnet inancı. Tevrat'ın tefsiri olan Talmud ve onu yorumlayacak hahamlar olmadan anlaşılamayacağı düşüncesi olduğu gibi İslam'a geçmiştir. Talmud'a inanmayan Yahudi kafirdir.
- Hadislerdeki gereksiz ayrıntılar. Buhari'de yer alan "tuvalet duası" Berakot 60a'daki duaya çok benzer. Yine sağ el takıntısı kaynağını Gittin 70a, Berakot 61b ve 62'den alır. Kaş almayı yasaklayan hadis Tesniye 14:1'den kopyadır.
- Hafızlık. Tevrat ezberleyenlere "tofse ha torah" denir.
- Muska. El içinde göz biçiminde bir simge olan "hemse" Yahudilerden geçmedir.
- Kabe'nin çevresinde 7 kez dönmek. "Hoşana Rabba" töreninde havranın çevresinde 7 kez dönülür.
- Kutsal dil inancı. Tevrat geleneksel olarak İbranice okunur. Kutsanan yalnızca İbranicesidir.
- Ezgili okuma. Tevrat ezgili okunur, sallanarak okunur. Tıpkı geleneksel Kuran okumaları gibi. İbranicesinden Tevrat okumanın "sevap" olduğu inancı da aynen geçmiştir.
- Kuran'da sözü edilmeyen hayvanların haram edilmesi. Örnek: Tesniye 14:6, Levililer 11.
- Recm Yahudi geleneğidir. İslam'a yahudilikten geçmiştir. Bkz: Tesniye 17:5-7, Yuhanna 8:5, Talmud Sanhedrin 54b. "İlk taşı günahsız olanınız atsın" (Yuhanna 8:7)
- Takke. Yahudi kipası takke olarak geçmiştir. Cübbe ve rahip giysisi de aynı şekilde bkz: Talmud Şabat 156b, Kiduşin 31a, Ahava, Hilkot Tefilah 5:5.
- Sahabe, yanılmayan önderler anlayışı. Talmud yazarları yanılmayan kişiler sayılır. Ayrıca kaynağını yine insan yazması olan Tevrat Sayılar 11:16'dan alır. Asrı Saadet inancı aynen Yahudilikte vardır. Süleyman, Davud vb. kralların zamanında olumsuz hiç bir şey olmadığına inanırlar.
- "Darül harp" ve çifte ahlak/hukuk standardının meşruluğu. Yahudi inancında Yahudiye davranma kuralları ile olmayana davranma kuralları farklıdır. Yahudi'den faiz almak yasaktır. Olmayanı öldürmek bile serbesttir. Yine müşriklerin eşyasının ve bedeninin pis olduğu inancı Yahudilikte de vardır.
- Kudüs'ün kutsallığı. Kuran'da adı bile geçmez.
- Muhammed'in dünya yaratılmadan önce de var olduğu inancı. Bkz: Yeremya 1:5, Yeşaya 49:1
- Adetli kadının kirli olduğu ve Kuran'a dokunamayacağı inancı için bkz Levililer 15:19.
- Erkek çocukların sünnet edilmesi Kuran'a kesinlikle aykırıdır. Sözde "biz"i "ötekiler"den ayırması içindir. Peki kadınları ne ayıracaktır?
-Kadınların ikinci sınıf insan olduğu inancı Yahudilerden geçmedir. Yahudi şeriatında kadınlar aşağılık, düşük insandır.
- Kadının erkeğin kaburgasından yaratılma masalı da Tevrat ve Talmud'da geçmektedir.
- başörtüsü ve peçe.
- Camiye müşrik giremez inancı. Yahudi değilseniz havralara giremezsiniz
bu başlıktaki tüm girileri gör