avrupa ve diğer devletlerdeki türk düşmanlığının sebepleri

zirvedekicahil
Bu başlık hatalıdır.

Devletler arasında herhangi bir kin/husumet ilişkisi bulunmaz. Devletler arasında bulunan tek ilişki, çıkar ilişkisidir. Bu nedenledir ki, seksen yıl önce birbirini bombalayan fransa, almanya, ingiltere gibi ülkeler birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaktadırlar.

Bu çıkar ilişkisinin en büyük örneği azerbaycandır. Sözde "iki devlet tek millet" olan bu ülke, aslında türkiyeyi sadece çıkar olarak görmektedir. Hemen diplerinde rusya ve onun desteklediği ermenistan, gürcistan ve iran ile kıskaca alınmış azerbaycan'ın batıya açılan tek kapısı türkiyedir. Böyle bir durumda, azerbaycanın tek çaresi batıya tutunmaktır, ki bunu yapıyor zaten.

Hiçbir ülke, "o bizim soydaşımız / yoldaşımız / dindaşımız" diye düşünmez. Bunun en büyüğü, rusya / çin güdümündeki kazakistandır. Turan hayali kuran ergen ülkücülerin hesaba katmadığı bu şeye; çıkar ilişkisi diyoruz. Aynı şey türkiyede de oldu. İkinci dünya savaşı esnasında inönü iki tarafa da yaklaşır gibi yapmış, istediğini elde ettikten sonra tarafsız kalmıştır.

Sonuç olarak; hiçbir ülke türkiyeden nefret etmiyor aslında. Çoğunuzun arabistan gitmişliği bile yok ancak çoğumuz nefret ediyor. İşte bu algı, gerektiği zamanda halka pompalanır ve halk başka milletlere düşman edilir.

Sahici bir şekilde soruyorum, sizi "yorgo" ile düşman eden nedir? "Yorgo"nun bizi sevmemesini n nedeni nedir! Devletler. Yunanistanın / Türkiyenin çıkarları, türk / yunan düşmanı bir halk ise bu nefret körüklenir. Günümüzde avrupada yapılmakta olan da bu.

Türkiye hızlı bir şekilde muasır medeniyetler seviyesinden düşüyor. Avrupa / Amerika bunu hızlandırmak ve türkiyeyi "demokrasi getirilmesi gereken ülkeler" sınıfına sokmaya çalışıyorlar. Ha, bu onların suçu mu? Hayır.

En son şunu söyleyeceğim; bir kitleyi elinizde tutmak istiyorsanız ortak bir düşman oluşturursunuz. Bu süreç tamamlandığına topluluk, "ortak düşman"a her şeyi yapabilecek bir "sürü"ye dönüşür. Bu yüzden, bütün bu olanların aslında satranç hamleleri olduğunu bilmek ve sakin kalmak lazım. Bir bakmışsınız, batı ile kol-kolayız.
bu başlıktaki tüm girileri gör