din ve bilim

laiksavar
iki kategori. şimdi din din-bilim ilişkisinin nasıl olduğu sorulduğu zaman genelde üç temel görüş ortaya atılır.

1. yaklaşım çatışmacı görüş: bu görüşe göre din ve bilim birbiryle çatışan iki farklı disiplindir. bu görüşü genel olarak doğalcılar, ateistler, nakli tek kaynak olarak gören, dinin tek kaynağı nakildir, bu bize yeter, bütün bilginin kaynağı odur diyen bazı dindarlar da bu görüştedir.

2. yaklaşım ayrışmacı görüş: bunlar din ve bilimin iki farklı alan olduğunu savunurlar. blim dış dünyayla ilgilidir, onu anlamayla ilgilidir. diğer taraftan din ahlakla ilgilidir. bunlar iki farklı alandır ve birbirine karıştırılmaması gerekir.

3. yaklaşım uzlaşma görüşü: iki disiplin birbiriyle uyumludur, bunlar yeri geldiği zaman birbirlerine destek olurlar. yani bilim dine destek olur, dinin bazı iddialarını desteklemekte işimize yarayabilir ve aynı şekilde yeri geldiğinde din de bilime yol göstericilik yapabilir.

dolayısıyla din ve bilim arasındaki ilişki nasıl olacak sorusunun cevabı bu üç şıktan biri. sözlük ahalisinden dileğim hangi şıkka yakın olduklarını ve neden diğer şıkların yanlış olduğunu argüman sunarak tartışmaları.
nick6
din ve bilim yurumuyor diyen arkadaşlar din ile bilim değil din ile çakma dinciler yürümüyor ..
baktıgımız zaman ıslamın örnegin ılk yılları buyuk buluslar oldu çok basit googla yazın neler çıkacaktır tabii zaman geçtikçe yozlaşan sözde dindar insanlar islamıda yozlaştırdı boylelıkle bılım dusmanı bır dın algısı cıktı ortaya eğer avrupayada bakarsak dın ınsaları kısıtlamamıstır rahipler dını kullanarak kısıtlamıstır
deist imam
Din bilimi kesin olarak reddederek büyük bir hataya düşer. Bilim ise dine her zaman şüpheyle yaklaşarak mantık aramaya çalışır. Yani din ve bilim aynı anda ilerleyemez.