türkiyede feminizm algısı

sikko
türkiye'de femen ile feminizmi anlatmak kadar saçma bir şey yok. başı açık kadınların bile toplumda or*spu gözüyle bakıldığını biliyorsak ve siz bu insanlara kadın bedeni ile birşeyler anlatmaya çalışıyorsanız daha çok meydanlarda millete bedava şov yaparsınız. o milletin hayvanlığı deyip geçemezsiniz çünkü ilk halletmeniz gereken iş budur. siz insanlara kadının da bir insan olduğunu anlatmalısınız. çünkü bu toplum bunu bilmiyor! maalesef vaziyet budur. bu kafaya feminizmi anlatmanız çok zor o yüzden ağaç yaşken eğilir mantığıyla ilkokul çağındaki vatandaşlara eğitim vermeniz gerek ki gelecek kurtulsun.
4
i am groot i am groot
1) Kimsenin femen savunduğu yok
2) ben anlatmak istediğinde bir karmaşa gördüm. Okulda eğitim verelim ama olgunlaşmış insanlar cinsiyetçi kalsın bu mu yani? Bence herkes kendini eğitebilecek durumda google kitaplar ve biraz araştirna isteği olduğu sürece tabii
lea lea
femen savunulmuyor; femen'i yermeye çalışan ama hiçbir şey yapmamasına rağmen oturduğu yerden konuşan insanlara karşı femen her zaman en az 3 adım öndedir!
üstelik, neden biz anlatmak zorundayız? siz ne işe yarıyorsunuz? birey değil misiniz?
üstelik, kadınların haklarını savunmak için bedenimizi gizlemek mi zorundayız, doğru mu anladım?
lea lea
i am groot, artı bir!
sikko sikko
varsayalım ki femen yanlış yapıyor demenizde femen'in doğru yolda olduğunu ve desteklediğinizi anladım. yine de yanlış anlaşılma için özür dilerim.
insanlara ideoloji anlatmak çok zordur. anlamak istemezler, kabullenmek istemezler... bu anlatımları feminizm adı altında yapılacağına ideoloji ismi belirtilmeden normal bir düşünce gibi anlatılması gerekiyor. çünkü insanlar sonu -izm ile biten kelimelerden korkuyor. bu bütün ideolojiler için geçerli.
insanlar okuyup araştırmadığı için bu tarz ideolojiler çıkıyor zaten yoksa kadın erkek eşitliği gibi, insan hakları ve özgürlüğü gibi açık, bariz konularda insanlar niye dil döksün yahu?
evet, ben de başlı başına bir bireyim. fakat her bireyin kendince daha büyük gördüğü dertleri vardır. kimi ekmek ister, kimi eşitlik ister, kimi kelebeklerin birgünden fazla yaşamasını dert eder ve onu ister.
konusu açıldığında dilimin döndüğünce doğru bildiklerimi anlatmaktayım. bu bütün konular için geçerli ki sizlerin de böyle olduğunu düşünüyorum.
kadın haklarını savunmak için bedeninizi gizlemek zorunda değilsiniz. fakat görüşlerini değiştirmek istediğiniz insanlar aşırı hareketlere karşı daha da dirençli oluyorlar.
mesela, mekke'de bir hristiyansınız ve dininizi yaymaya çalışıyorsunuz. sokak ortasında şarap içip bakın bu günah değil demeniz size hiç taraf kazandırmaz. fakat siz insanlara üzüm suyu fermante edilip falan filan diye anlatırsanız görüşünüze meyilli birkaç kişiyi çekebilirsiniz. fakat yine de herkesi çekemezsiniz.
umarım kendimi bir nebze olsun daha doğru anlatabilmişimdir. bu görüşlerim dünya feminizmine değil türkiye'deki feminizme yöneliktir. gerçi dünya'da da durum pek farklı değil ya neyse.
bu başlıktaki tüm girileri gör