karadelik

bymosquito
Kara delikler en basit anlatımıyla, çok büyük kütleli olan ve çok güçlü çekim kuvvetleri nedeniyle yeteri kadar yakın mesafede bulunan her şeyi yutan kozmik yapılardır.

Neden oluştuklarının cevabı ise kütle çekim kuvveti ile yıldız iç basıncının çatışmasında gizli. Ömrünün sonuna doğru yaklaşan yıldızlarda bir süre sonra merkezdeki nükleer tepkimeler kütle çekim kuvvetini dengeleyemez hale gelir, bu nedenle yıldızın tüm kütlesi merkeze doğru çekilmeye başlar. Bir süre sonra tüm kütle bir noktaya toplanmış olur ve yoğunluk inanılmaz arttığından bu kütlenin çevresinde olan her şey, ışık bile, bu yeni oluşan yapının içerisine doğru çekilir.


karadelik
4
albus percival wulfric brian dumbledore albus percival wulfric brian dumbledore
tam favlıycaktım ki onedio dan aldıığını gördüm swh
bymosquito bymosquito
yazıyı farklı yerlerden topladık evet maksat grupta olması gereken başlıkları görmek istememizdendi ve karadeliğin basit bir tanımının olmasını istedik biz yazarlar olarak.. geniş bir açılımını senin yapmanı canı günülden isterim kardeşim... fikirler aktarıldıkça güzel çünkü.. saygılarla..
albus percival wulfric brian dumbledore albus percival wulfric brian dumbledore
bi gün mutlaka anlatıcam kardeşim kara delikleride,amacı sonradan öğrendim faydalı bi amme hizmeti olmuş elinize sağlık o vakit,saygılar bizden :)
bymosquito bymosquito
canımsın, kardeşimsin :)
bu başlıktaki tüm girileri gör