laik sözlük kürtçü baskını

yassikoheninoglu
kürt arkadaşlara tekrar söylüyorum. milleti eleştirmeden önce kürt kelimesinin kökenini ve kürt tarihini araştırın. kürt kelimesi sümer dilinde dağın halkı manasındadır ve kürtler med imparatorluğunu kendi tarihleri olarak gösterirler. Tarihi kaynak var,bizde yalanlamıyoruz zaten. İrani bir halk olup kuzey-iran dil grubuna dahildir. bu yüzden akrabadır diyoruz. Türklerde oğuz dil grubunda. Bu grupta bizden başka azeriler ve özbekler var diye hatırlıyorum. yani o halklarla akrabalığımız var. kimseye hakaret etmiyoruz. sadece kürt tarihini bir araştırın,bu kadar övünüyorsunuz(ki mahsuru yok) eleştirmeden önce araştırın!!!!!!!
2
emir emir
Ne anlatıyorsun be olum? Kürt kelimesi bilmem ne bok dağından grliyormuş. Ya dağda yasasa ne olur yasamasa ne olur günümüzde dağ filan kalmadı kocaman şhirlerde yaşıyor hepsi. Birde demiş aynı irani dil ailesini paylastigi icin bir iran halkıdır. Gir bak bakayim korelilerle ayni dil ailesni paylasmiyormusun? Bu seni koreli mi yapiyor ey be cahil. KÜRTLER BALLLL GİBİDE ARI BİR IRKTIR BU YAZDİKLARİNLA HİCBİR SENTEX YAPAMAZSİN ORTA ASYADAN YAKA YIKA BU TOPRAKLARİ İSGAL ETTİGİNİ UNUTMA ATALARİNİN.
yassikoheninoglu yassikoheninoglu
cahil arkadaşın biraz önce kürt adının kökenini dahi bilmiyordun,şimdi ama günümüzde şehirde yaşıyor diyorsun(ciddi olamasın.) Ayrıca araştırırsan göreceksin,kürtler med imparatorluğunu kurarak türk irani ırkları birleştirmişler ayrıca başka bir kaynakta bir aşirette ve bir savaşta kurtulan insanların olduğu da anlatılmış. sen ingilizleri,fransızları sarayda içinde doğmuş bir ırk mı sanıyorsun??? ayrıca mezopotamyada farslar ile ortak bir geçmişiniz var, türklerin moğollarla olduğu gibi. Ayrıca ergenekon efsanesini biliyorsan(onu da bilmiyorsundur) türklerde dağda yaşadı,göçe olarak yaşadı. Daha kendi tarihinizi bilmeden benim yazdığım yorum hakkında başlık açmışsın. biraz tarih okuuu.....
bu başlıktaki tüm girileri gör