türk silahlı kuvvetleri'nin dünyanın en güçlü ordusu olması

azadi
Bu tür sıralamalar hava, kara, deniz harekatlarında kullanılabilecek ağır sanayi ürünü araçların sayısı, asker sayısı ve bütçe ile ölçülüp, yapılır.
Saddam'ın ırak düşerken 300'ün üstünde f16'sı, bir o kadar da kobra, Sikorsky tipi helikopteri vardı. Ancak hiçbirini yerinden kıpırdatamadı.
Çünkü savaştığı kişi ABD idi ve saddam'ın tüm silahları kendi üretimi, kendi yazılımlarıydı.
Türkiye uçak, tank sayısı, asker sayısı bakımından ileridedir. Asker sayısı ve tsk'ya ayırdığı bütçe de yüksektir. Ancak günümüz dünyası savaşlarında kısas bu değildir. Bu işin kapak kısmıdır.
Abd'nin girmeni istemediği hiçbir savaşa giremeyişin, askeri gücünün yarısından fazlasının kontrolünün abd'de olduğunu bilmendendir.
Sen ordu'da çoğunlukla ana kuzusu, gariban vatandaşın genç evlatlarını kıytırık ve kısa süreli bir eğitimden sonra sahaya sürerken, adamlar yıllarca eğittiği, her türlü kararı tek başına alabilecek yaşa, tecrübeye haiz paralı ölüm makinalarını kullanıyor. O senin dediğin iman gücü o kadar da güçlü birşey değil yani.
Bu girimden sonra hâlâ 'biz dünyanın sekizinççi güçlü ordusuyuz taammmıı' şeklinde bir giri yazan olursa, savaşta kullanıldığı takdir de inanmışlığı ile çok şey kazandırabilir bir vatandaş olacağı kanaatindeyim.
bu başlıktaki tüm girileri gör