terör sorununa çözüm önerileri

deist imam
Bir zamandır sözlükte gözlemlediğim kadarıyla pkk sempatizanları ve türkçüler arasında şiddetli kavgalara varacak kadar büyük tartışma oluyo. Bu başlığı açmamın sebeplerinden birisi budur. Bir de laik sözlük yazarlarının türkiye'nin kanayan yarası olan pkk sorununa karşı düşündükleri çözüm önerileri nelerdir merak ediyorum. Bu konuda elbette benim de bir fikrim var ve paylaşmak isterim.

Ben pkk terörü sorununun bir güvenlik sorunu olmadığını düşünüyorum. Güvenlik sorunu olsaydı en baştan silahla halledilirdi. Ama pkklı teröristlerin yolunu da son derece yanlış buluyorum. 30 yıldır bu durum var silahla pkk ne kazandı? 30 yıldır bu durum var silahla pkk terörü bitti mi?
Eğer gerçekten bu sorun çözülmeliyse bunun yolu insanları dışlamamaktan ve diyalogdan geçiyo. Güneydoğuda bir genç pkkya katılıp, terörist olup askerleri şehit etse ve kendi hayatını heba etse mi daha iyi olur yoksa pkkya katılmak yerine kendisini temsil eden siyasi parti bünyesine girip fikrini mi belirtse daha iyi olur? Hdp bu konuda bir çözüm olabilir. Oradaki insanları temsilen mecliste bulunması emin olun o insanların pkkya katılıp hem kendi hayatlarını heba etmelerinden hem de 20li yaşlarındaki askerleri öldürmelerinden daha iyidir?

Yani sonuç olarak bu iş çözülecekse konuşarak çözülecek. 30 yıldır iyice halkın canına okudu bu sorun. Bi 30 yıl daha devam ederse ortada ne türk ne de kürt kalacak. Pkk terör örgütünün bitmesini istiyosak tek çözüm halkın her kesiminin bu ülkeyi ortak yönetmesidir

Saygılarımla

Edit:ekleme yapıldı
Edit2: beni bu sözlükte artık bir çok kişi biliyo. Pkk denen örgütten de türkçülükten de nefret ederim. O yüzden eksileyen arkadaşlar çokça olacaktır. Kendilerinden ricam niye eksilediklerini belirtirlerse iyi olur.
bu başlıktaki tüm girileri gör