reklamların gerçek hayatla çelişmesi

halklakaynasmisbielit
İnsanlar, stereotipleşmenin, şeyleşmenin zorunlu sonucu olarak, artık birbirlerinin yerini doldurabilirler, birer kopyadırlar. Modern özne, «siber öznedir», bir «dijital öznedir».Bu vesile ile Reklam size Meta satar Reklamcılık, izleyicileri reklam şirketlerine satmak için avlar. Smythe tarafından medya ve genel olarak sistem, bireyleri «izleyici metasına» dönüştüren bütünleşik bir süreç olarak görülür. Bu görüşe göre, medya tarafından sadece tüketiciler üretilmez, fakat izleyicinin kendisi metaya dönüştürülerek reklamcılara satılır.


Medya için izleyiciler 2 açıdan önemlidir. Birincisi tüketici olarak çünkü reklamcılık kapitalist toplumlarda «insanları daha fazla çalışıp parayı güçlendirerek kendilerine daha fazla satın alma olanağı tanımaya güdüleyen temel kurumlardan birisidir.




İşte tüm bunlar ışığında hayali bir gerçek sunar size dikkat edin ev hanımları aynı tiptir çalışan kadınlar aynı tiptir erkekler içinde aynısı geçerlidir belirli renkler ağırlık olarak kullanılır kırmızı gibi mesela(iştah açar) (bkz:Burger King



Şaşırtmayan ekleme : Laik sözlük bir yarr*k beğenmeme timi iş başında.....
bu başlıktaki tüm girileri gör