Hdp

tarihsel maddeci
şimdi bu partiye sempati duyan "hevaller(!)" ışid'in katliamcı politikalarına karşı ypg'yi kahraman olarak gösteriyorlar.

bir de şu gerçekleri hatırlayalım:

"Bunların tamamı silahlı eğitimden geçmiş, insanlıktan çıkarılmış, canavarlaştırılmış, Ortaçağcı güruh. “Özgür Suriye Ordusu” adı altında Arap ülkelerinin en laiki, en demokratı ve gelir adaletsizliğinin yani zengin ve fakir sınıflar arasındaki farkın en az olduğu ülke olan Suriye'de kullanmaya başladı ve laik Beşşar Esad yönetimini devirmek istedi. Amaç “BOP”un hayata geçirilmesiydi. Yani Suriye'nin de Alevi bölgesi, Sünni bölgesi ve Kürt bölgesi olarak 3 parçaya bölünmesiydi amaç. Nitekim bugün onu gerçekleştirmiş durumda ne yazık ki.

IŞİD, El Kaide'nin bir parçası, onun bünyesinde oluşmuş bir hareket ve 2006'da ortaya çıktı. 2006'ya kadar El Kaide içindeydi, arkadaşlar. 2 sene öncesine kadar Suriye'de elbirliğiyle yani aralarında hiçbir problem olmaksızın Beşşar Esad yönetimine karşı savaştılar “Özgür Suriye Ordusu” adı altında o oluşum içerisinde. Amerikancı Kürt hareketi de yani PKK ve onun bir kolu olan PYD, YPG de bu oluşum içinde yer aldı.

Nitekim 2012'de, hem Suriye'deki Ortaçağcılar, IŞİD de içlerinde olmak kaydıyla, yekvücut iken hem de Türkiye'deki tüm gericiler Hizbullah'tan, Fethullah'ına kadar bu hareketi desteklerken, PKK de açıkça bu hareketin yanındaydı.

Ona bir tek kanıt: 17 Mart 2002'de bir eylem gerçekleştiriyorlar Diyarbakır'da. “Suriye Halkına destek eylemi”, eylemlerinin adı da. Haksöz Haber adlı bir sitede çıkmış bu haber. İki paragraf okuyalım:

“Diyarbakır'da Baas vahşeti protesto edildi. Ofis Büyükşehir Konukevi önünde bir araya gelen Müslümanlar Eset (dikkat edelim Tayyip'in ağzıyla konuşuyorlar. – N. Ankut) diktatörlüğünün gerçekleştirdiği vahşeti açtıkları pankartlar, taşıdıkları dövizler, attıkları sloganlar, okudukları basın açıklaması ve yaptıkları duayla protesto ettiler.

“Dün Hama bugün Humus

“Özgür-Der, Mustazaf-Der, Ay-Der, Memur-Sen, Diyanet-Sen gibi kurumlardan oluşan “Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platform”nun organize ettiği ve BDP'li vekil Aysel Tuğluk, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kürt aydınlarından İbrahim Güçlü ve Sıtkı Zilan gibi isimlerin de destek olduğu eylemde Baas diktasına hayır, Suriye'de katliama son, dün Hama bugün Humus, Katliam sürüyor, Suriye halkı direniyor, Baas diktası yıkılacak, İslami direniş kazanacak, Katil Baas Ordusuna karşı yaşasın Suriye halkının özgür ordusu, pankartları açıldı.”

Haber 8 sayfalık uzun bir haber. Bu kadarı yeterli galiba anlaşılması için. Ayrıca bu eylemin videosu da var internette, yoldaşlar. “İlke haber ajansı.com.” adlı sitede videosunu da isteyen arkadaşlar izleyebilir. 8,5 dakika uzunluğunda bir video. Bir resim gösterelim burada. Resim, “Özgür-Der'in” sitesinde. İşte Ortaçağcılar bildirilerini okuyorlar burada. En sağ köşede de Aysel Tuğluk Hanımefendi duruyor. Ellerini göğsünde kavuşturmuş vaziyette. İşte aynı resim burada daha büyük şekilde, daha netçe görünüyor.

Yani demek istediğimiz yoldaşlar, bizim PKK, HDP hareketi de 2012'ye kadar yani IŞİD Rojova'ya saldırıncaya kadar ve Irak'ta Barzani bölgesine saldırıncaya kadar tam anlamıyla kaynaşık durumdaydı bunlarla, hiçbir sorun yoktu aralarında. Hatta bir anlaşma da yaptılar Beşşar Esad'ı devirdikten sonra 11 maddelik Suriye'yi nasıl paylaşacaklarına dair. “Özgür Gündem”de bu anlaşmanın maddeleri de yayımlandı."


2012'de meşru suriye iktidarına karşı ışid'in de bulunduğu ekiple ittifak kuran kim?

açık biçimde pyd-ypg'den başkası değil.

dolayısıyla kimse bize kahramanlık raconu kesmesin. bizim bunlara karnımız tok.

yazının kaynağı: http://kurtuluspartisi.org/yakin/
bu başlıktaki tüm girileri gör