laik sözlük'ün özgürlükçü çomarlardan oluşuyor olması

tarihsel maddeci
akhenaton bize bir şeyler söylemek istiyor. ne söylemek ben biraz izah etmek isterim.

1- eğer meselemiz laiklik ise, bunun kemalistlerin(ya da yurtseverlerin) tekelinde olmasını sağlayan kim? hani öyle değil de, bu algıyı oluşturan kim?

sizsiniz be! sizsiniz ulan!

be namus yoksunları, 2015 seçimlerinden önce tek bir kelime laiklik koymadınız be bildirinize! kesk'ten tmmob'una, hdp'sinden halkevlerine, ödp'sinden liberallerine, laiklik kelimesi gördünüz mü altınıza işediniz be! "kemalist işi" bu dediniz, laiklik kelimesini kullananlara hırlayıp diş gösterdiniz. hepsi kanıtlı, belgeli be.

nereden biliyoruz, biz yaşadık çünkü en çok bunu. ışid'in yüzlerce insan mı katletmesi gerekiyordu bunu anlamanız için? laikliğin sudan önemli ihtiyaç olduğunu anlamak için bu mu gerekiyordu?

şimdi de "seküler çomar" diyorsun, hoşt! sen bildirine bir tane laiklik yazdırmıyordun iki üç tane liberalle müttefik olacağım diye. bu ne utanmazlık.

şeriatçılarla, madımak oteli katliamcıları ile, özgür-der ile, mazlum-der ile yatıp kalk, sonra da yurtseverlere böbürlen, az ötede oyna hadi.

2- ha laiklik sadece ulusalcılara mı yöneliktir? tabii ki değil. bugün laikliği, yani dünya ve din işlerinin birbirinden ayrılıp, dinin vicdanlarda yaşanmasını tutarlı olarak savunan komünist hareketlerdir. "laik" cephede falso yok mu? aha da sahte vatan partisi var mesela. adamlar açıktan akp ile yatıp kalıyor.

bir de laikliği rakı içmek, açık giyinmek ile bir tutan bir kesim var, o da sakat, ekletik bir bakış. tabii ki bu hdp kuyrukçu tayfasından daha masumane, daha ümit var edici.
2
jesus jesus
"şeriatçılarla, madımak oteli katliamcıları ile, özgür-der ile, mazlum-der ile yatıp kalk, sonra da yurtseverlere böbürlen, az ötede oyna hadi."
bu kime yönelik? harbi anlaşılmaz yazıyorsunuz ya
tarihsel maddeci tarihsel maddeci
bunlarla kim yürüyorsa onlara, kaldıraç, sdp, esp... aklına hangisi geliyorsa.
bu başlıktaki tüm girileri gör