sözlük yazarlarının dini görüşleri

azadi
Eytiıst
Atayız değil, ateist de değil. Eytiıst!
Neden biliyor musunuz sevgili tr deki ateist nüfusun büyük çoğunluğu? Çünkü ateizm in ne olduğunu bile bilmiyorsunuz. Zaten bu yüzden her biriniz birbirinden karşıt görüşlere, ideolojilere sahipsiniz.
4
mergen mergen
ateizm nedir? ben söyleyeyim; en basit haliyle 'tanrıtanımazlık'. her ne kadar pek kabul edilmese de eşittir dinsizlik demek. yani sonuç olarak dinsizlik de dinle ilgili bir durum. o yüzden hali hazırda ateizm hiçbir şekilde ideolojilerle bağdaştırılamaz. ne var yani bir ateist akp'li olamaz mı? elbette olabilir bizi de ilgilendirmez onun sorunu. bu noktada size katılmıyorum. ama şurda da haklısınız ki; gerçekten de ülkemizde ateistlerin bilgi düzeyi çok düşük. buna ben de dahilim. daha çok okumalı ve öğrenmeliyiz.
azadi azadi
Evet gerçekten bilgi düzeyi çok düşük. O kadar düşük ki; burada tr deki atayızlar ateizm nedir bile bilmiyor dememe rağmen, bir başkası gelip bana ateizm tanrıtanımaz lıktır diyor! Bu TDK nın, devlet politikasının sana öğrettiği saçmalık. Nitekim "Tanrı var da biz mi tanımıyoruz?" Diye soran sahici bir eytiıst gelip, tekrar bir şeyler dusunmene sebep olur... Ancak bunu sidik yarışına çevirmek için değil, öğrenmek amaçlı düşünmek şeklinde algılamalısın
mergen mergen
öncelikle üslubunuz anlamsızca saldırgan. yine de iyi niyetli olduğunuzu düşünüyorum ve tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum. ve size şunu söylemek isterim; dini görüşünüz, ideolojiniz veya yaşam tarzınız nedir bilmiyorum. ama çok üst perdeden ve yetkinliğe sahip bir akedemisyen edasıyla konuşuyorsunuz. belki de öylesiniz kim bilir. eğer gerçekten gayretiniz insanlara bir şeyler öğretmek ve yararlı olmaksa bu kibir dolu üslubunuzu bir kenara bırakmanızı tavsiye ederim. sadece itici oluyorsunuz. ve bir gün türkiye'deki atayızlara ateizmi öğrettikten sonra bana haber verin de ben de size tırnak işaretini kullanmayı öğreteyim.
azadi azadi
Tamam ☺
bu başlıktaki tüm girileri gör