en işe yarayan dövüş stili

düzadam
en işe yarayan dövüş stili yaklaşımı biraz saçmadır bana göre. her dövüş sanatının farklı bir felsefesi vardır. mesela boks kendini korumaya dayalı değilde daha çok futbol gibi seyirci izlenimi için bir şov amaçlı dövüştür. tekmeli boks ve dirsekli boks'uda bu kategoriye ekliyorum. gerçek hayattaki uygulanışlarıda tamamen hız faktörüne dayalı bir dövüş stilidir.

uzak doğu savaş sanatları tamamen kişinin en zor anında rakibini öldürmeye dayalı bir teknikle ilerliyorda olsa içeriğindeki felsefeye göre dağılımlar seçim yapmakta zorlaştırır bize. mesela karete stili silahsız olarak maximum neler yapabileceğinizle ilgilenir. wing chun ise rakibi en kısa zamanda en basit yolla nasıl etkisiz hale getirebileceğinizle ilgilenir. wushu birazdaha meditasyon amaçlıda olsa günümüzde içeriğinde çok fazla teknik bulunan bir alandır.

bu sanatları karşılaştırmak pek olası değildir. ama illa bir çıkarım isteniyorsa boks türevleri tavsiye edilmemektedir. uzun yıllar emek vericekseniz orası ayrı bir konu. mesela wushu sanatının içinde wing chun'da öğretilen tüm hareketler mevcuttur zaten ama wushu da akrobatik vuruşlar ve taekwondo tekmeleride vardır.
biri nettir biri sanatsaldır tercihi zor bir konu.
bu başlıktaki tüm girileri gör