tarih dersi

el presidente
Lisede almayı bıraktığım derstir. Hani şu Malazgirt savaşı ile Anadolu'nun kapıları Türklere sonsuza kadar açıldı muhabbeti var ya? Heh işte o kadar biliyorum tarihi sen düşün.

Geçen Mehmet diye bir arkadaşımla buluştuk. Lisede baya eğlenirdik, acayip makara bi adamdı. Maçlara falan gider, hakeme küfrederdik, klasik ergen muhabbetleri işte.

Neyse, bunla buluştuk tarih bölümünde okuyomuş. Ama bi görsen, adam 180 derece değişmiş amk. Kemik gözlük takıyor, fular falan var, abidik gubidik bi kazak giymiş, lafın arasında ikide bir "vesselam" diyor. İki saat-uc saat Osmanlı'nın gerileme döneminden bahsetti. Oturuyoruz da oturuyoruz. En sonunda sikicem kapitülasyonlarını moruk! dicem kendimi zor tutuyorum. Neyse hadi kalkalım dedik. Kalkamadım amk. Aheste aheste kalkıyorum. Yürüyüşüm bile yavaşladı amk. En sonunda kalktım. Hadi çero! Diyor. "Bekle üstadım, pek bir ivedisin. Hayrola?" Dedim. Osmanlıca konuşuyorum lan! Bildiğin Osmanlıca konuşmaya başladım. Neyse bi hışımla kalktım. Sonra evlere dağıldık. Bir hafta kendime gelemedim. Evde çay yerine Osmanlı demirhindi şerbeti içiyor, mp3 çalarda ıtri'den kanun taksimi dinliyordum. Anca toparlayabildim.
bu başlıktaki tüm girileri gör