türkiye'de solun kürt milliyetçiliği halini alması

awesta
Bir defa arkadaşlarım şunu anlayalım ki; milliyetçilik yapmak için birşeyler gerekir.
1.kabul edilen ırk
2.kabul edilen devlet veya toprak parçası
3.kabul edilen bayrak
4.kabul edilen dil... Bu kavramların milliyetçiliği yapılır. yalnız Türkiye de, Kürtler ya türk tür ya ermeni (türkülerin ve turevlerinin soylemidir). Kürtçe diye bir dil yoktur, bayrakları bir bez parçası sidir, bayrakları terörizmin flamasıdir, toprak parçaları Türkiye, Suriye, ırak, ve iranin toprakları dır. Dediğim gibi bunlar türkülerin ve turevlerinin söylemi dir. Şimdi bunların milliyetçiliğin yapıldığı söyleniyor, fakat bunu söyleyen biri, bunların hiçbirinin kürt halkına ait olduğunu da kabul etmiyor.
Bunlar kabul edilirse belki kürt halkı milliyetçi olabilir fakat kürt halkının bu haklarından hiç biri yokken nasıl bir şekilde neyin milliyetçiliğini yapsın.?
4
emir emir
"Senden binlerce yıl eski olan bir anadolu milletidir kürt milleti. Dili vardır, bayrağı vardır, sen kabul etmesende bir kabul edilmislikleri vardır. Sen orta asyadaki atalarınla anadoluyu yakıp yıkmadan önce onlar burda perslerle birlikte bir met devleti yönetiyordu. Geldin buraya kaldırdın onları dağa çoban yaptın teker teker. Tüm haklarını elinden aldın dillerini renklerini topraklarını ve özlerini onların yerine sen inkar ettin, savaştırdın hatta sömürdün onları. Şimdide kalkmış boş, kuru, faşist, subjektif, dar kafalı, iğrenç, çoğunluğun kafasının basmadığı gibi bir yorum yaparak 30 milyonluk bir halkı aşağılıyorsun şerefli dostum." Der bir kürt.
awesta awesta
Dostum sen yanlış anladın beni bak iki defa vurguladigim bir nokta var zihniyeti kast etmişim türevleri diye bence okuduğunu anla sonra yorum yap der bir yazar arkadaşın
emir emir
Biliyorum dostum :D. Entry olarak girdim sildi "bir yetkili". Bende yorum atayim dedim. Nickindende anlıyorum gorusunun ne oldugunu, herseyi ciddiye alma.
awesta awesta
Swh küçük ama tebessüm şeklinde
bu başlıktaki tüm girileri gör