7 haziran 2017 katar'a 5000 asker gönderilmesi

radis
katar ve türkiye (yönetimsel olarak) işide en çok destek veren ülkelerden biri.(teçhizat ve militan)
diğer ülkeler arabistan dahil diplomatik ilişkilerini geçen günlerde bu gerekçe ile askıya aldı. hatta katar, arabistandaki vatandaşlarını geri çağırdı. bunun gibi karşılıklı restler arap yarımadasında gerginliğe yol açtı. elçilikler geri çağırıldı.

şu anda yanılmıyorsam bu vaziyette birtek ülke olarak turkiye katarın yanında. ilerleyen günlerde katarda büyük karışıklıklar bekliyorum. katar için güzel bir plan yapılıyor ve çiziliyor. amaç ise teröre destek vermesinin yanında büyük sermayesi...

ilerleyen günlerde ne olacak hepimiz göreceğiz. ama trump, kuzey koreye yapamadiğı patlamasını arabistan yarımadası veya ortadoğuda gerçekleştirebilir. amerikan iç siyasetinde trump tayfası yaylım ateşindeler. bir çıkış yolu olarak dış siyasette, militarist bir hareket yaratmak istiyorlar. bunu da elbet başaracaklarını düşünüyorum. hatta savımı ileri götürüyorum, katar veya suriye mevzusu trump için son şans.

rusya'nın tavrı ne olur ? ortadoğuda bir karışıklık olursa rusya abd arasında doğrudan bir savaş olur mu, pek fazla ihtimal vermiyorum ama çatal ve kaşıklarını mutlaka savaştırırlar. vietnam savaşı

tbmm'nin aldığı 5000 asker karari ise sürpriz değil. meclis akp ve mhp çoğunluğunda. suriye mevzusunda olduğu gibi burnumuzu tekrar b*kun içine sokmakta çok meraklıyız. t*ayyip ve akp hükümeti bir zar attı. 6-6 gelmesini bekliyor.

dipnot: katar'da olasi bir darbe'de söz konusu.

saygılar
bu başlıktaki tüm girileri gör