league of legends

valonqar
10 ban sisteminin geleceği açıklanmış oyun. bu ban sisteminde 2 takım da aynı anda yasaklamalarını yapıyor. ve yasaklama süresi bitene kadar ne sen onların yasaklamalarını görüyorsun ne de karşı takım senin yasaklamalarını görüyor. her şey aynı anda. olası bir yasaklamayı ele alalım:

senin takımın: fizz, leblanc, yasuo, vayne, xayah
karşı takım: yasuo, kassadin, fizz, caitlyn, zed

ee 2 tane aynı şampiyon yasaklandı? kalıyor öyle. yani tıplamda 8 tane yasaklama yapılmış oluyor. özellikle de düşük liglerde sanırım 3 yasaklanan şampiyon falan olacak. swh.

artı yönlerini sayarsak dereceli girmek cidden çoook uzun sürüyordu. oyun bul, şampiyonunu göster, o yasaklama yapsın sen yasaklama yap, o şampiyonunu seçsin sen seç derken bayağı bir süreni alıyor. e zaten normal sıralı kalkmış, derecelide bekleyip kanser olacağıma normal oyun oynar zevkime bakarım diyip normal girerdim. aynı anda yasaklamaların yapılması önemli bir süre kaybını önlüyor. herkese yasaklama hakkı tanımak da önemli bir olay. böylelikle herkes "off karşıma şunu alırsa çok sıkıntı" diyebileceği şampiyonlardan kurtulmuş oluyor.

eksi yönlerini sayarsak yine düşük liglerde insanların genelde birkaç şampiyona eli yatkın olduğu için sıkıntı çıkaracaktır. iyi mi olmuş kötü mü olmuş karar veremedim. (bkz: bilemiyorum altan)

edit: imla
1
irusless irusless
10 ban güzel yasu zed malphite rengar akali kata banla bronzlar alıcak birşey bulamasın
bu başlıktaki tüm girileri gör