kapitalizmden sonra

dahafazlavietnam
kapitalizmin öldüğü günden sonrasını ifade eder. bu da ancak sosyalizmin kurulması ile mümkün olabilir. dünya ülkeleri nasıl feodalizmden sonra kapitalizme geçmişse, kapitalizmden sonra da sosyalizme geçecektir. toplumsal eşitliğin ön planda tutulduğu, üretim aletlerinin ve merkezlerinin kamuya ait olduğu, işçi sınıfının değil burjuvazinin ezildiği bir zaman aralığıdır kapitalizm sonrası.
devrim ile gelir.
2
laiksavar laiksavar
Hocam burjuvaziyi niye eziyorsun? Hangi ulkede kapitalizm var ki? Sosyalizmin gelsigi ulkelerdeki felaketi gormuyor musun? Venezuela ve kuba orneklerini gormemek icin kor olmak lazim.
dahafazlavietnam dahafazlavietnam
burjuvazinin ezilmesi zorunlu ve doğal bir süreçtir. bunca yıldır proleterya, burjuvazi tarafından ezilmiştir. proleteryanın iktidarında da burjuvazinin ezilmemesi burjuvazinin hak ettiğini bulmaması demektir. işçi sınıfına acılar çektiren burjuvaziyi hümanist bir biçimde savunmak proleteryaya ihanettir. ayrıca sscb,küba gibi ülkelere bakarsak devrimden önceki hallerinin içler acısı olduğunu görürüz. misal olarak, kübadaki devrimden önce ülkede amerikan uşağı bir diktatörün hüküm sürmesi gibi. ek olarak, sovyet devrimi olmadan önce rusya bir tarım ülkesiydi. devrimden sonra uzaya ilk giden ülke sıfatına sahip oldular.
bu başlıktaki tüm girileri gör