ali gaffar okkan

laik bir hanim
Diyarbakırlıların adına marşlar şiirler bestelediği, isminin doğan binlerce Diyarbakırlı çocuğa verildiği şehit emniyet müdürü.
Gaffar Okkan tüm Diyarbakır halkının sonsuz sevgi ve saygısını kazanmış biridir üstelik emniyet müdürü olan bir adamın Diyarbakır gibi bir yerde halk tarafından bu kadar sevilmesi onun ne kadar yüce bir insan olduğunu gösteriyor.
Devletin bölgeye gönderdiği bir çok emniyet, JİTEM mensubu halka tavrı, düşmanlığı ve katliamları ile devlete düşman insanlar yetiştirmekten başka birşey yapmamışlardır. Gaffar Okkan tam tersine Diyarbakırlılarin bir Sakaryalı ya bir türke bir polise güvenebilecegini göstermistir.
İzlediğim bir röportajda Ali Gaffar Okkan zamanında seyyar satıcılık yapan bir adamın "ben hayatımda ilk defa bir emniyet mensubunun halkın arasına bu kadar girebildiği gördüm gecenin bir yarısı tek başına gelir muhabbet ederdi biz kardeşiz ben nasıl buraya geliyorsam sende emniyete gel dedi. 6 tane çocuğum vardı 6sı birden ölseydi Gaffar Okkan öldürüldügü zaman verdiği acıyı vermezdi" Diyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör