turk kizlarinin kezban olma sorunsali

rigmo
"Her turk kizinin kezban olmasi" olsa baslik anlam verebilirdim. Fakat burada olusan alginin, hakli yanlarina degindim. Genelleme veya tumevarim kesinlikle yoktur. Arz talep egrisinden bahsettim zaten bunun icin bir terminoloji kullanmadim sadece. Tabi ki talep artarsa arz da ona gore yukselecektir. Ayrica turk kizlarinin kezban olmasini saglayan faktorlerden bahsettim. Kezbanlik nedir bunu tanimlamak gerekiyormus sanirim. Kezbanljk bir kadinin verip vermeme, sosyal olma durumu degildir. Kezbanlik bir kadinin olmadigi haketmedigi degeri gorup havalara girip burnunun havada olma durumudur. "Uf slk .s.s.s", "hmm ok .s.s" gibi turevlerinde tepkileride mevcuttur. Oturup dogu felsefesi mi bati felsefesi mi diye konusamazsin veya politiklar hakkinda diyalog kuramazsin o kultur dolgunluguna entellektuellige sahip degildir.

Turk kizlarinda bu kezbanligin bolca gorulmesi de benim sucum degildir. Bu basligi atmamin sebebi yabanci kiz hayranligim da degildir. Bu persfektiften yaklasmak hatta karsidakini asagilamaktir. Cinsiyetci olmayan kadin haklarini sonuna kadar savunan fakat buna mukabil dogru bildigini acikca soyleyen biriyim. Bu yuzdendir ki turk kizlarinin kezban olmasinin benim sucum olmadigini, bunun sosyolojik acidan incelenmesi gereken bir vaka oldugunu savunuyorum.

"Kendimizi yermeme" kafasindan kurtuldugumuz zaman ancak ataturk un yolundan gidecek ve muasir medeniyetler seviyesine ulasacagizdir.
bu başlıktaki tüm girileri gör