confessions

hatun

votka  · 27 Temmuz 2016 Çarşamba

  1. toplam giri 198
  2. takipçi 6
  3. puan 2536

feminizm

hatun
Kendi içinde dahi bi sürü alt grupları vardır, erkek nefreti değildir, çıplak vücutlara yazı yazıp eylem yapmak hiç değildir. Kadınlar ne kadar erkek nefreti olarak biliyorsa erkeklerde o kadar cıbıldak eylem olarak bilmektedir

Bursa'da çok gay olması

hatun
Bursalıyım bana niye gay denk gelmiyo acaba? İnsanları dış görünüşüyle değerlendirmemek gerek gay gibi gözüken çoğu insan gay değil sadece stilleri değişik :d bursada 100 kişi tanıyor, 96sı gayse sizin sorununuz beyler

lgbt'yi destekleme nedenleri

hatun
Aslında kimsenin sokaklarda velevki ibneyiz diye bağırmaya niyeti yok, hiçbir lgbt üyesinin hayali fuhuşa karışmak değildir. Ama bu toplumda maalesef insanların cinsel tercihleri, dış görünüşleri, dıdısı mıdısı herkesi alakadar ettiği için çoğu lgbt üyesi fuhuşa yönlendirilmektedir.. "top mop çalıştırmam" diyerek çoğu gayin işe alınmadığı (sanki seni zikecek) "lezbiyense olur" diyip fantezi hayalleri kuran insanlarla dolu bi memleket olduğunu unutmamak gerek. Transların sadece tv dizi/filmlerinde oynatıldığı (bkz: ayta sözeri) geylerin güzellik-moda-dj'lik gibi bireysel işlere el attığı (bkz: kerimcan durmaz) ülkede lgbt üyelerinden beklentiyi yükseltmemek gerek. Lezbiyen veya gay olmak seksten ibaret değildir, içlerinde aseksüel insanlarda bulunmaktadır ki lgbt dahi kendi içinde bir sürü ayrıma düşmüştür. Transların bölge seçip başkalarınu çalıştırmadığı vs vs gibi gerçeklerde vardır. Özetle lgbt onur yürüyüşlerinde sosyal medyada gördüğünüz 2-3 kareden ibaret değildir. Orda bulunup görmeniz gerekmektedir. Eğer illaki birşeyden nefret etmek isterseniz, size gerçekten liste verebilirim. Konuşmak için konuşmayın.

15 temmuz 2016 darbe girişimi

hatun
Herkesin bankalara marketlere koşmasıyla zamanında yaşatılanlardan korkulan, demokrasiye devlete değil, hükumete yapılan, trt yayınında söylendiği gibi yolsuzluk vb gibi demokrasiden sapan yönetime el koyulması amacı ile olan darbe girişimi/darbecik. Herkese en başta seneryo olduğunu düşündüren, ardından fetöya ait olduğu öğrenilen girişimin çoğunluğu dumura uğratması ayrı olay olan, trtde ilk kez "yüce atatürk" lafını duymamla yaşadığım gurur ve sevinç, ardından doğan haber ajansına yapılan baskınla yerle bir olup, tekelde herkes bira stoklarken yapılan konvoyların darbe taraftarı olduğunu sanıp sonradan çomar sürüsü olduğunu öğrenmem gibi karman çorman duygular içerisinde olduğum-uz bir akşamdır. Hala demokrasiyle gelene saygısızlık konularının dönmesi milletin akıllanmayacağını göstersede bu darbe girişimi, içimizdeki o umut ışığını hiçbir zaman söndürmemiz gerektiğinin habercisidir. Çomarların tankın önüne doblo koyup darbeyi durdurduğunu zannetmesi gibi bir çok komedi yaşanmıştır. (bkz: Aynen yazık)

Türk kızı

hatun
Bencede türk kızlarını yerlere vurmayın kezban-afet diye ayırmayın çünküü sözlüğün evlenen %90lık erkek kısmı bir türk kızıyla evlenecektir, ve üzülerek söylüyorum tüm eşleriniz kezbana dönecektir. (Dış görünüşten bahsediyorum) (yurt dışında dahi örnekleri vardır)

(bkz: Düğün ertesi karısını tanıyamayan adam)

(bkz: Gerçekler acıdır)

sözlükteki islamafobi

hatun
İmam hatipler kapatılsın grubunda bi arkadaşın yazdığı şeyi hatırlattı bana bu başlık;

"ÇOMARLIK TESTİ:

eğer müslümanlar inançlarını özgürce yaşayabilir saygı duyarım diyorsanız Tebriklerr mis gibi çomarsınız" yazan malın tekiydi. Beğeni almayınca postu kaldırmıştı saftirik. Gerçekten laiklik bu değil..

29 temmuz 2016 sözlükte aktifliğin azalması

hatun
Herkes laikte olsa herkese hitap eden başlıklar yok, müzik-film zevkleri vb. Şeylerde kendi fikirini entry girene - verilme yada başlık açana entry girmeme olayı mevcut 2-3 gündür enlere girme çabası vardı şimdi fark açıldığından oda yok eğer başlık açanları cesaretlendirirsek sözlük 1 dakikalığına güzelleşebilir..

Açık kadınların akpyi desteklemesi

hatun
Anlam veremediğim durumdur, tayyitin "açık kadın perdesiz eve benzer; ya satılıktır, ya kiralık" sözü üzerine inatla desteklemek??? Benim için gördüğünüze satılıkmısınız kiralıkmı diyin LÜTFEN.. Hep akraba olduğundan diyemiyorum

*açık kadınlar dediğim zaman neyden bahsettiğimi anlamamanız beni üzdü, türbanlı olmayanından bahsediyorum

Atatürk ve ilkeleri

hatun
Eminim herkes biliyordur ama laik adını taşıyan bir sözlükte olması gereken başlıklardan biri olduğunu düşündüm..



Atatürk, milletimizin ilerleyip çağdaşlaşması için bir takım ilkeler ortaya koyarak bir düşünce sistemi kurmuştu.



Atatürk büyük bir plan ve program içinde bu ilkeleri uyguladı. Bu ilkeleri kısaca inceleyelim.



1. Cumhuriyetçilik :



Türk İnkılâbının siyasal görünüşüdür. Cumhuriyetçilik devlet yönetiminde ve düzeninde millet iradesinin egemen olmasıdır. Devletin biçimini belirleyen yönetim tarzıdır şeklinde de tanımlanabilir.



Bu açıdan devlet hayatında kişisel otorite ve keyfiliği önlemenin güvencesini oluşturur. Hürriyet, eşitlik ve adaletin dayanağı milli egemenliktir.



Milli Mücadelenin başından beri ulusal egemenliğin anlaşılması için mücadele edilmişti.



Cumhuriyetçilik ilkesi; Milliyetçilik, Halkçılık ve lâiklik ile iç içedir. Cumhuriyetçilik, toplumun millileşme, millet olma bilincine erişmiş olmasının bir sonucudur.



Cumhuriyetçilikte egemenliğin kaynağı millettir. Millet kendi yöneticilerini belli bir süre için seçer, denetler ve gerektiğinde değiştirir.



Demokrasi ise toplum içinde değişik düşünce ve fikirlerin serbestçe temsil edilmesi ve kişilerin bunlardan dilediklerine taraf olması esasına dayanır. Bununda uygulanabildiği en iyi sistem Cumhuriyet sistemidir. Yani demokrasi ile Cumhuriyet iç içedir. Yalnız her Cumhuriyet demokratik olmadığı gibi her demokrasinin olduğu yerde de Cumhuriyet sistemi olmayabilir.



Türkiye’de Cumhuriyet rejimin gereği halk kendi temsilcilerini temsili demokrasi esasına göre belli bir süre için seçer ve dilediğinde onları değiştirir. Cumhuriyette yönetime çoğunluk egemendir.



Cumhuriyetçilik Mustafa Kemal’in ödün vermediği temel ilkedir.



Cumhuriyet yönetimlerinin temel ilkelerinden biri de devletin yasama, yürütme ve yargı güçlerinin birbirinden ayrı olması anlamına gelen kuvvetler ayrılığıdır. Cumhuriyet devleti bir hukuk devletidir.



2. Milliyetçilik :



Milliyetçilik, bir milletin milli benliğinin bilincine varması ve ülke bütünlüğünü sağlaması ve yükseltmesi ilkesidir.



Millet, geçmişte bir arada yaşamış, günümüzde bir arada yaşayan ve gelecekte de bir arada yaşama arzusu taşıyan aynı vatanın maddi ve manevi değerlerine sahip çıkan aralarında dil, din, kültür ve ülkü birliği bulunan insanların oluşturduğu topluluktur.



Milliyetçilik ise; kişinin mensup olduğu millete ve milli değerlerine karşı maddi ve manevi bağlılığı ile mensup olduğu milletten dolayı haz duyması, milletinin geleceği için çalışmasıdır.



Atatürk Milliyetçiliği :



Türk Devletinin bağımsızlığının korunması ve aynı zamanda çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılmasını hedeflemiş ve Türk milletinin bütün fertlerinden bu gaye için çalışmalarını istemiştir. Atatürk’ün milliyetçilik anlayışı hissi olmaktan çok akılcıdır. Misak-ı Milli (milli sınırlar) esastır. Türk tarihi ve Türk dili alanında çalışmaları esastır.



Milliyetçilik ilkesi, tam bağımsızlığa dayanır. Milli egemenlik, milli ekonomi, milli kültür, milliyetçilik temeline dayanan temel inkılâplardı.



Türk milliyetçiliği vicdan ve duygu işidir. Buna göre kader birliği yapmış herkesi Türk sayar. “Ne Mutlu Türküm Diyene” sözü, milliyetçilik anlayışının bir özelliğidir.



3. Halkçılık :



Günümüzde aynı toprağı vatan bilmiş ve hayatının o vatana bağlamış olan insanlar “halk” kavramı ile ifade edilmektedir.



Halkçılık, halkın kendi kendini yönetmesi, kanun önünde eşit olması, sınıfsız ve ayrıcalıksız bir toplum oluşturması anlamına gelen bir ilkedir.



Halkçılık ilkesi, halkın sınıf yada bir zümre tarafından sömürülmesini reddeder. Kamunun yararını kişi ve zümre yararlarının üzerinde tutar. Sınıf çatışmalarına ve ayrımcılığına karşıdır.



Toplumda asalete dayanan bir sınıflamaya karşı olan Halkçılık, sınıfsız ve ayrıcalıksız bir toplum hedefler.



Halkçılık; halkın halk için halk tarafından yönetilmesi yani halkın kendi kendini yönetmesidir. Halk egemenliğinin olduğu bir toplumda halkın çıkarları garanti altına alınmış demektir.



Halkçılık ilkesi devletin vatandaşlar arasında eşit ve adil muamele etmesini sınıf farkı veya başka şekilde bir ayırım gözetmemesini öngörür. Devletin her türlü politikasında halkın refahını esas almasını ve bu doğrultuda bir politika uygulamasını gerektirir.



4. Devletçilik :



Yeni Türk Devleti çok kötü bir ekonomi devir almıştı. Nitelikli insan gücü savaşlar yüzünden yok olmuş ve işletmeler çalışamaz durumdaydı.



Atatürk bu şartları bilerek toplumun bütününü doğrudan doğruya ilgilendiren ekonomi alanında devletin kendini göstermesini istemektedir. Fakat katı bir tutumla değil örnek ve yol gösterici olarak. Yani hem devlet ekonomiye yön verecek, yol gösterecek, hem de kendisi özel sektör gibi ekonominin içinde yer alacak.



Atatürk; kişi veya kuruluşların yapamayacağı veya yeterince üretim olmayan alanlarda ve devletin-milletin bütünlüğünü ilgilendiren (silah üretimi, sağlık hizmeti, eğitim gibi) konularda devletin bu işleri yapmasını istemiştir.



Devletçilik, aynı zamanda milli,ahlaki ve sosyal içerikli bir sistemdir. Bundan dolayı insanın insanı sömürmesini engellemiştir.



Atatürk’ün düşündüğü Devletçilik sistemi; kapitalist veya sosyalist bir sistem değildir. Karma bir sistemdir. Yani Atatürk, her iki sistemdeki iyi yönleri alarak karma bir sistemi Türkiye’de uygulamıştır.



Artık günümüzde yeterli teknoloji, sermaye ve iş gücü olduğu için devlet her alanda yatırım ve üretim yaparak ekonomi içinde yer almamaya başlamıştır. Çoğu işleri özel sektör yavaş yavaş devir almaktadır (Sağlık, eğitim, sigara, içki gibi). Devlet artık sadece yön vermekte ve özel sektörü denetlemektedir. Böylece ülkemiz daha açık ve güçlü bir ekonomiye doğru gitmektedir.







5. Lâiklik :



Lâik kelimesi, Fransızca “laic”, “laique” kelimesinden gelmektedir. Kelimenin latince aslı ise “laicus” olup lügat anlamıyla ruhanî olmayan kimse, dinî olmayan şey, fikir, kurum demektir. Lâik teriminin din düşmanlığı ve dinsizlikle bir ilgisi yoktur. Bu kelime bize Meşrutiyet yıllarında girmiştir



Lâiklik kelimesi bilhassa din adamları arasında dine karşı bir hareket olarak gösterilmektedir. Gerçekte lâiklik din düşmanlığı ve aleyhtarlığı demek değildir. Modern devlette, lâiklik, dinlerin yerini alacak ve vatandaşlar için kabulü zorunlu bir iman sisteminin de mevcut olması demek değildir. Lâik bir devletin resmi bir dinî olmadığı gibi,benimseyeceği, yayacağı felsefî bir akidesi de yoktur.



Genel ve ortak anlamıyla lâiklik, dinî ve dünyevî otoritelerin birbirinden ayrılmasını, din işlerinin ferdî, hususî sayılarak ferdin vicdanına terk edilmesini ve devletin dinler karşısında tarafsız kalarak din hürriyetini sağlaması diye anlaşılır. Gerçek bir lâiklikte, din düşmanlığı değil, dine tarafsız bir davranış mevcuttur.



Lâiklik, din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması ve her vatandaş için vicdan hürriyetinin sağlanması demektir. Daha açık ve doğru deyimle lâiklik, dinî ve dünyevî otoritelerin birbirinden ayrılması, devletin siyasî, hukukî ve sosyal düzeninin sağlanmasında dinî inanç yerine aklın hâkimiyetine yer verilmesidir. Lâik devlet, kişinin dinî inanç ve ibadetine karışmadığı gibi kendisi de kendi adına da dinî törenler yaptıramaz. Lâik devlette din ve vicdan hürriyeti vardır. Lâik olmayan devlette yani teokratik devlette din ve vicdan hürriyeti yoktur, bunun sözü dahi edilemez. Lâik devlet dine bağlı devlet değildir ama din düşmanı bir devlette değildir.



Lâik olmayan devlette, yani teokratik devlette din politikaya alet olur. İktidarda bulunan yöneticiler, devlet otoritesini kendi dinlerinin emrinde kullanmak isterler.



Lâiklik modern devleti belirten bir vasıftır. Aynı zamanda lâiklik medenî yaşayışın bir şartıdır.



Lâikçilik; muhtelif dinlere mensup olanlar arasında bir ayırım yapmaması demektir. Dinleri ne olursa olsun, bütün vatandaşlar ana hak ve hürriyetlere eşit olarak sahiptirler.



Yakın çağlara kadar din, toplum hayatında etkili olmuş, resmî bir nitelik taşımış, günlük hayata karışmıştır. Bu tür toplumlarda suç ile günah aynı anlama gelmektedir. Fertlerin devletin kabul ettiği bir din dışında herhangi bir dini kabul etmesi, bu dine ait ayinleri yerine getirmesi imkanı mevcut değildir.



Osmanlı Devletinin güçlü bir devlet kurması nedenini bazı tarihçiler, Müslüman olmayan Osmanlı vatandaşlarına karşı gösterdikleri toleransta, hoşgörüde aramışlardır. Ancak tolerans, bugün anladığımız anlamda din hürriyeti demek değildir. Toleranslı devrede dinler arasına eşitlik yoktur.



Osmanlı Devleti dinî bir devletti. Ancak devlet yönetiminde, Müslüman olmayanlar, toleranstan yararlanmışlar, dinde ayrı olanlar hoşgörü ile karşılanmışlardır. Tanzimat Fermanı ve Islahat Fermanı da gerçek anlamda bir din eşitliğine imkan vermemiştir. Sadece, İslâm dininin dışında olanlar Fermanlarla Padişahın lûtfundan yararlanmışlardır. Gerçek anlamda lâiklik yeni Türk Devleti ile gerçekleşmiştir.



Tarihî gelişmeler, dinî devletten lâik devlete doğru yönelmeyi gerekli kılmaktadır. Lâik devlet modern devletin bir niteliği çağımızın devlet anlayışının özelliğidir. Lâik olmayan devlet Ortaçağ devletidir.



T.B.M.M. 3 Mart 1924 tarihli bir kanunla, Hilâfet makamının da mülga olduğunu (kaldırıldığını) kabul etmiştir. Aynı gün kabul edilen bir kanunla Şer’iye ve Evkaf Vekâleti de kaldırılmış ve böylece dini siyasete karıştıran devlet sistemi de tarihe karışmıştır.



Büyük bir devlet adamı ve inkılâpçı olan Atatürk, insana ve insanın toplumsal ilişkilerine büyük değer vermektedir. Atatürk’e göre din bir vicdan meselesidir. Dine saygı, inanan kişinin haklarına saygının bir sonucudur. Atatürk’ün karşı olduğu taassuptur, gericiliktir, din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmasıdır.











6. İnkılâpçılık :



Türk milletini geri bırakmış ilkel devlet kurumlarını yıkarak yerine çağdaş devlet kurumlarının kurulmasını esas alan İnkılâpçılık ilkesinde, hedef çağdaş Türkiye’dir. İnkılâpçılık ilkesi sürekli yenileşmeyi ve çağın gereklerine ayak uydurmayı amaçlamıştır. Mustafa Kemal’in Türk devletini gençlere emanet etmesi, bu sürekli yenileşmeyi sağlamak içindir.



İnkılâpçılık; Türk İnkılâbının korunmasını, aklın ve bilimin yol göstericiliğinde çağın gereklerine göre sürekli olarak geliştirilmesi ve yenilenmesidir.



Geleceğe dönük bir sistem modernleşme ve geleneksellik arasında bocalayan bir toplumu ikilikten ve tereddütten kurtarmıştır.



Bütünleyici İlkeler :



1. Milli Egemenlik.

2. Milli Bağımsızlık.

3. Milli Birlik ve Beraberlik – Ülke Bütünlüğü.

4. Yurtta Barış – Cihanda Barış.

5. Akılcılık ve bilimsellik.

6. Çağdaşlaşma ve Batılılaşma.



7. İnsan ve İnsanlık Sevgisi.(bkz: Mustafa kemal atatürk)

deep purple

hatun
Lisenin ilk yılı grup kurup smoke on the water parçasıyla liseler arası müzik yarışmasına girmeyi planladığımız, ardından müzik öğretmenimizin bizi yeteneksiz bulup türkücü bi kızı yarışmaya sokup sonuncu olduğumuzu hatırlatmaktadır..

Edit: grubun diğer üyeleri şimdi çoğu barda-festivallerde ön grup vs olarak yer almaktadır..

Diğer sözlüklerden alıntı yapmak

hatun
Burası özgür bi sözlük elbette ama insanlar kendi fikirlerini beyan etmeli. sadece enlere girmek, dikkat çekmek amacıyla farklı sözlüklerden kopyala yapıştır yapılan seriye bağlamış bi arkadaşa rast geldim sözlük içinde. bari 2-3 satırını kelimesini değiştir yazdıklarınında birazcık fikrin olduğunu bilelim

#5042 tabiki sözlük kurallarına vs aykırı olan bi durum değil sadece emek hırsızlığına dayanamıyorum

sıla

hatun
sırf mitinge katılmayı-darbe hakkında yorum yapmayı şov bulduğu için nerdeyse darbeci ilan edilen, kendi söylediği gibi demokrasiye sığınarak söylediği sözleri demokrasi düşmanı ilan edilmesine sebep olan, üzerine konserlerinin/turnelerinin ararda iptal edilme şokunu yaşayan sanatçıdır. Kahramanlaştırılmasının sebebide herşeye rağmen fikirlerini özgürce beyan etmesi, konserlerinin vs iptaline rağmen sözlerinden caymaması, çoğu ünlünün sahip olamadığı cesarete sahip olmasıdır.

Kapadokya Balon Uçuşları

hatun
Türkiye’nin en büyük turistik merkezi olan Kapadokya’ya daha önce gittiniz mi? Eğer gitmediyseniz hayla geç değil.
Kapadokya’nın en bilindik özelliği Balon Turu’dur. Kapadokya’da balon gezisi düzenleyen bir çok firma mevcuttur. Eğer Kapadokya gezisi yapmayı planlıyorsanız mutlaka bir balon turuna çıkmanız gerekir. Çünkü etrafı en güzel havadan izleyebilirsiniz. Tüm şehir ayaklarınızın altındadır. Haliyle etrafın tarihi güzelliği de ayaklarınızın altında olacaktır.

Türkiye’ye gelen turistlerin %90’ının tercih ettiği Kapadokya Balon Gezisine sizinde bakış açınız eminim olumludur. Eğer Kapadokya’da balon turu yapmaya karar verdiyseniz tek yapmanız gereken balon turu fiyatlarını araştırmaktır. Kapadokya gezinizde uğrayacağınız firmalar sizlere farklı balon turu seçenekleri sunacaktır. Çünkü Kapadokya balon gezisinde fiyatlar sabit değildir. Paketler halinde değişiklik göstermektedir. Eğer gerçekten Kapadokya gezisi düşünüyorsanız balon turu yapmadan dönmeyin.

Kapadokya da balon gezilerinin tarihine bakacak olursak ilk sıcak havalı balon Kaset firması tarafından uçurulmuştur. Devamında ise Türk Hava Kurumu’nun Balon satın almasıyla başlayan serüveni devam etmiştir.
Kapadokya gezileri tarihi filmlere de konu olmuştur. Türkiye’de çekilen bir filmde balon gezisi geçiyorsa büyük ihtimal Kapadokya’da çekilmiş bir filmdir. Çünkü Kapadokya’nın bu kadar rehavet görmesinin sebeplerinden biri de tarihi güzelliklerinin yanı sıra Kapadokya balon gezileridir. Yalnız dikkat edilmesi gereken hususlardan biri yükseklik korkusudur. Eğer yükseklik korkunuz varsa balon turu size sıkıntı çıkartabilir. Yukarıdayken birden inmenizin imkanı yoktur. Yükseklik korkusu olanlar için önerimiz eğer Kapadokya gezisi yapmak istiyorsanız, balon gezisi yerine aşağıdan gezmeyi tercih edin. Tüm tarihi yürüyerek de keşfedebilirsiniz.

Son olarak Kapadokya balon gezisi yapmak istiyorsanız tüm firmaları bir araya toplayan, adeta bir toptancı gibi hareket eden firmaları seçin. Onlar sizlere daha uygun gezi imkanı sunacaktır.