matematiğe nasıl çalışılır sorunu

franz
abartılmaya gerek görmediğim iş.

sophos'a katılıyorum ne kadar soru çözülürse o kadar mantık oturuyor. çünkü bir yerden sonra soru kalıpları da aynılaşıyor. soru kökünü okumadan dahi cevaplanmaya, bu soru şuradan çözülür diye mantık yürütmeye başlıyor insan.

bundan ziyadde maalesef bizim eğitim sistemindeki şu açığı kullanmayı becerince olay kopuyor; ezberlemek.

matematik de artık salt olarak ezber ile çözülebiliyor. ters köşe yapan soru sayısı oldukça az.

mesela formülü ezberle, sonuca ulaşmamak için herhangi bir sıkıntı kalmıyor. bunu lisede eşit ağırlık okuyan biri olarak söylüyorum. mesela hala bu zamanlarda ezberlediğim formüller ile hala trigonometri, polinom, parabol, az biraz türev-integral çözebiliyorum şu an. artık nasıl kaldıysa aklımda, unutmam için çok çabalamam gerek. lisenin üzerinden de 10 seneden fazla zaman geçti.

yine de matematikle uzak olanlar için en büyük tavsiyem, geometirye eğilmeleri. çünkü orada zihninizi kullanmanız için soruyu şekilden şekile sokmanız gerekiyor. yanlış çektiğiniz bir çizgi soruyu tamamen yapılamaz hale getirebildiği gibi, nokta atışı ile birkaç on saniyede cevaba ulaşmak oldukça mğmkğn. bu muhakeme yeteneği, eğer ki formülü bilmiyor olsanız dahi matematiğin ikinci bölümü için en azından nereden devam edeceğiniz konusunda size çok büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

ilk bölüm matematiği için hiç diyecek bir şeyim yok, onu hala yapamayan da artık ne etsin yani. bunu da 2020 kpss matematikten full çekmiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim.
2
geri donmeyen boomerang geri donmeyen boomerang
Yeni nesil denilen soru tarzıyla matematikte ezber azaldı aslında.
franz franz
orada da aslında kitap okuyarak halledilebilir. geçen yeniden üniversite için girdiğim yks ve dgs sınavlarında onu fark ettim. yorumlamayı başarabilirse insan sorunun matematik kısmı yine ezbere dayanıyor gibi
bu başlıktaki tüm girileri gör