Kurtuluş savaşı

dionysos
İkinci emperyalist paylaşım savaşında M.kemal'in sovyet lider lenin yardımlari ile kazandığı savas. Oyle ki kurtulus savasında atilan kursunlarin cogu sovyetler birligine aittir. Gel gor ki bazi kemalistler bunu kabullenememektedir. Bu kemalistler ve "iman gucuyle kazandik, bize melekler yardim etti" diyen comar guzellemeleriyle aralarinda pek bi fark yoktur.
2
shamanturk
Bu Atatürk'ün ne büyük siyasi deha olduğuna kanıttır tam zamanında sovyetleri çok doğru bir şekilde kullanarak belki de istanbulu Savaşsız almıştır. Amacı sovyetlerin himayesine girmek falan öyle onların fikir akımlarını almak değildir
biz de sizi seviyoruz
"Ya istiklal ya ölüm" şiarıyla emperyalizmi vatan topraklarından süpürdüğümüz savaştır.fakat gel gör ki emperyalizm bir şekilde yeniden nüfuz etmiştir topraklarımıza. Haykırıyoruz; emperyalizm ve sömürü oldukça, ya istiklal ya ölüm diyenler de olacaktır !
antifa
dünya tarihinin en büyük anti emperyalist savaşlarındandır. sscb'nin türkiye'ye yardımı yanı başında emperyal bir güç olmaması istemesindendir sadece atatürk'ün dehası değil sscb'nin de iyiliğine olmuş bir durumdur. yine de atatürk'ün bir deha olduğunu kabul etmek gerek
laiksavar
alternatif olarak ülkenin anahtarını bana teslim edin size ülkeyi maksimum 20 senede yaşam standartları en yüksek ülkelerden biri yapayım dediğim olaydır. Bunda da gayet ciddiyim. Bu zor bir şey değil, bunun formülü biliniyor zaten development econu azıcık bilenler için bile, sorun ne politikacıların ne halkın bu programları kabullenecek olması. planlarım ise daha çok 20 seneye yayilacak bir planlar butunu diyelim, hepsini ayni anda birden yapsan kotu olur ama en başta tüm gümrük, gelir vb. vergilerinin kaldırılması, birçok verginin azaltılması, buna mukabil devlet bütçelerinin de kısılması, fikri mülkiyet yasalarının gevşetilmesi, üniversitelerin birçoğunun kapatılması, yavaş yavaş özelleştirilmesi (bedava eğitim müthiş distort ediyor işgücü piyasasını, cok pahaliya patliyor aslinda ama millet pek sevmez elinden bedava seylerinin alinmasini), bireysel ve toplumsal özgürlüklerin temini, zorunlu askerliğin kaldirilmasi (kimse ekonomik yonunden bahsetmiyor ama bu da isgucune sekte vuruyor). Bunlarin hepsi ayni anda olmaz tabi, zamanla, yavas yavas.

not: tarihteki kurtuluş savaşıyla bir alakası yok entrymin. mevcut durumdan kurtuluştan bahsediyorum. başlık açamadığımdan en yakın başlık olarak bunu gördüm.