veganların ve feministlerin aptal olduğu gerçeği

sadist penguen
bana herhangi bir zararı dokumuyor, istediklerini yapabilirler bu kadar nefret söyleminin nedenini merak ediyorum, dinsel değerlerine hakaret yada zihnindeki herhangi bir olguyu mu yıkıyor. bunlar olabilecek şeyler ben de yok. ya da tüm internet dünyasında olan meme-caps-gag sayfalarındaki düşüncelerin etkisi altında mı kaldın, gözlemlediğim kadarıyla o sayfalarda bu kitlelere karşı baya fazla kin kusan gönderiler var.

neyse bunların hepsini bir kenara bırakalım. veganlık bana saçmalığın daniskası olarak geliyor ama istedikleri gibi yiyip içebilirler ya da düşüncelerini göstermek için eylem yapabilirler benim umrumda değil açıkçası başımı çevirip takmam. ama bunu merak eden, ilgilenen insanlar pekala olabilir düşüncelerini paylaşabileceği insanlarla tanışmanın en iyi yolu da sokaktan geçer.

feminizm konusu ise çok ayrı konu, günümüz feminizmine dışardan bakınca ben de hoşlanmıyorum çok saçma geliyor ancak tarihine baktığımız zaman ne kadar ilerici bir hareket olduğunu görüyoruz.
farkındaysanız feministler mor rengi kullanıyor sanki kendilerine özelmiş gibi, evet biraz öyle gerçekten. eskiden eşitlik kırmızı rengin altında aranırdı hiçbir cinsiyete ait olmadan bu mücadeleyi verenlerden rosa luxemburg, Simone de Beauvoir gibi feministler benim değerli bulduğum kadınlar, verdikleri mücadeleyi anlamlı buluyorum ancak hala ülkemizin her yerinde batı dahil kadınlar erkeklerle eşit şartlarda aynı ücretleri almamasına rağmen sosyal adalet ve eşitliğin rengi kırmızıyı unutup sürekli cinsel özgürlük gibi acelesi olmayan ihtiyaçlara dem vurmaları birçoğunun feminizmin asıl tarihsel amaçlarından birini unutup kendi aralarında kurdukları yeni popüler kültür malzemesi olduğunu düşünüyorum.

bu popüler kültür konusu da emma watson gibilerinin "ben de feminsitim" gibi çıkışlarından sonra daha geniş bir alana açılabilir.

bu başlıktaki tüm girileri gör