kime terörist denir sorunsalı

azadi
-Türkiye'de, hatta dünya'da öyle bir algı oluşturulmuşki; Avrupa ve ABD tarafından tanınmış bir devleti olmayan her silahlı kişi / grup terörist adlediliyor. Böylece ne istediklerine kulak asılmadan katledilse de, 'neden?' diye soran olmuyor!
-Şu dakika sokaktan birini çevirip sorsan 'kimdir terörist?' diye, işid'ten girer, pkk'den, bokoHaram'dan çıkar...
Ancak neden hiçbir sıradan vatandaş şu soruyu kendine, ya da devletine sormaz; Haklı olduklarını düşünmüyorlarsa, neden bile bile kendilerini ölüme atsınlar?
Bir insana para ya da belli çıkarlar karşılığında hemen her şeyi yaptırabilirsiniz. Ancak kimse çıkar uğruna canını vermez. Bunun için daha fazlası gerekir; inanç!
Bu yönüyle bakarsanız ne işid militanı, ne de pkk gerilla'sı terörist değildir. Zira doğru olduğuna inandıkları bir dava uğruna canını feda ederler. Bu insanları öldürerek bitirecegini sanmak, tohuma kızıp, toprağa gömerek kurtulmaya çalışmak gibidir. Asla kalıcı çözüm olmaz. Soykırım dahi yapılsa, gerçekte soyları tüketmez. (bkz:ermeni soykırımı) (bkz:holokost) Geriye üç beş kişi bile kalsa, eskisinden daha tehlikeli bir konuma erişmek üzere bileyecektir kendini, yeni neslini.
Bu nedenle bu tarz örgütleri kalıcı olarak yok etmenin yolu, onların neye inandırıldıklarını öğrenmek, neyle kandırıldıklarını sorgulamaktır.
-Dünyanın herhangi bir yerinde terörize bir eylem görürseniz şu iki soruyu sorun; 1-Bu kimin işine yarıyor?
2-Hangi ideoloji, bu insanları ne ile ikna ediyor?
Herhangi birini cevaplamanız bile asıl teröristi, terörizmi doğuran gerçek nedenleri bulacaktır.
İşidi örnek alalım;Yaptıkları kimin işine yarıyor? ABD nin olabilir mi? Zira hem daha yakın zamanda milyarlarca dolar silah satışı gerçekleştirdi. Bir de goremediklerimiz var tabii...
Peki bir işid militanı ne ile kandırılıyor? Din dogmatizmi değil mi? O halde açıkça şunu belirtebiliriz; ABD çıkarları uğruna terörizme destek oluyor. Aynı zamanda islam terörizmi doğuruyor! Bu ikisi, en azından biri olmasa işid olur mu?
Aynı iki soruyu pkk için de cevaplandırabiliriz; pkk nin varlığı kime çıkar sağlıyor? Tabii ki tc devletine.
Peki pkk militanı ne ile kandırılıyor? Tabii ki tc devletlerinin azınlıklara karşı tutundugu ırkçı tavır yüzünden (örnek: anayasada tr sınırları içinde yaşayan herkes Türktür ibaresi) Onları yok sayması, sistematik bir şekilde cahil ve fakir bırakması tesadüfi olamaz değil mi?
Şunu unutmayalım; Uğruna canını verecek kadar inanan birisini ülküsünden vazgeçirmek, ancak bu kişiye inandıklarının saçmalık olduğunu kanıksatmanızla mümkündür.
bu başlıktaki tüm girileri gör