adolf hitler

adolf hitler
benim bu esprisini yapacak olmamın dışında, sanıldığı gibi bir insan değildir.

kendisi evcil hayvanlarından biri öldüğünde saatlerce ağlayabilecek kadar duygusal olmasına rağmen milyonlarca insanı toplama kamplarında katletmiştir. bununla birlikte gerçekten zeki bir insandı ve hitabet yeteneğine çok güveniyordu. halkın bu kadar desteğini alma sebebi ise konuşma saatlerini konusuna göre seçecek kadar zeki olması. eğer birilerini bir konuda gaza getirmek istiyorsa öğleden sonra herkesin dinç olduğu saatlerde konuşuyor, bir şeyleri kabul ettirmek istiyorsa akşam yemeğinden sonra insanlar işten gelmiş yorgunken konuşuyordu. bu sayede zaten yorgun ve bıkmış olan insanlar denilen her şeyi onaylıyorlardı.

eğer 2.dünya savaşı'nda kazanan tarafta olsaydı faşist pislik, şerefsiz olarak değil de mükemmel bir siyasetçi, üstün zekalı bir devlet adamı, müthiş bir kumandan olarak anılacaktı.

kaybetmesinin sebepleri arasında "ben daha iyi yaparım" diye düşünmesi ve yanlış savaş taktikleri uygulaması sayılabilir. çünkü o dönemde, blitzkrieg ile kış şartlarında bile olsa sscb'yi yenebilirdi. fakat işi bilenine bırakmadı ve 3.reich'ın sonu kaçınılmaz oldu.
bu başlıktaki tüm girileri gör