batının iki yüzlülüğü

sophos
yemen, etiyopya, somali'deki savaş var ama gündem değil. birçok insanın haberi bile yok. yemen amerikan füzeleriyle vuruluyor. neden abd'ye kimse yaptırım uygulamıyor? çünkü buradakiler insan olarak görülmüyor. -abd (kendi yarattığı) terörle mücadele bahanesiyle istediği yeri işgal edebilir kimse ses çıkarmaz.-
tamam insanları seçmek doğal bir şey diyebilirsiniz. doğada eşitlik yok, seçilim var. hatta bende isterim araplar yerine ukraynalılar gelsin. madem insan seçip ırkçılığa kadar giden tercihler yapacaksanız neden o zaman özgürlükçü, liberal davranıyorsunuz, öyle olduğunuzu söylüyorsunuz? netflix dizilerine eşcinsel veya zenci koyunca siz ırkçılıktan yırtmış mı oluyorsunuz?
rusya'ya yaptırım yaptık diyerek rusları ve kültürünü birçok yerden yasakladılar. (ekonomik yaptırımları haklı buluyorum bu bahsettiklerim ırkçılık boyutuna varan kültürel yaptırımlar). aynısının başka bir ülkeye hatta türkiye'ye yapıldığını düşünün. resmen ırkçılık bu.

ukrayna'daki savaşın kazananı kim oldu? askerlerini kaybeden rusya mı: hayır. insanlarını ve topraklarını kaybeden ukrayna mı? elbette hayır onlar en çok zararlı çıkan taraf. yaptırımlarla rusya'yı çökerten abd mi: evet. neye mal oldu: birçok insanın canına. savaş başlamadan nato ve abd asker gönderip önlemek yerine savaşı istedi. sorsanız insan hakları, özgürlük masalı okurlar size.

doğuda nasıl diktatörlük ve sağ gericilik varsa, batıda da iki yüzlü liberal sol gericiler var ve gerçek yüzleri bu tür savaş ortamlarında ortaya çıkıyor. doğu barbar ama en azından iki yüzlü değil. açık açık biz demokrat değiliz diktatörüz diyorlar.
bu yazdıklarımı facebook, twitter gibi yerlerde yazsanız hemen silinir ban yersiniz. veya youtube'da bunları konuşsanız. sonra gelip size ''freedom of speech'' derler, karşındakini dinlemeden.
bu başlıktaki tüm girileri gör