endoskopi

ickial
agız yoluyla mideyi yemek borusunu ve bagırsakları goruntuleyebilen hatta bazen bobrek tasi dusurenleri teshis edebilen mucizevi bir teshis yontemidir. ucu ısıklı ve kameralı adı endoskop olan bir cihazla yapılır.

kaçmayın arkadaşlar. midesinden sindirim yollarından çeken varsa korkmasın da kaçmasın da. 23 yaşindayim, 12 yaşından beri kronik bir mide problemiyle ugrasiyorum. 16 yasinda endoskopi olmamı soylediler, korkup yaptırmadım. 20 yaşindayken yine kaçtim.
sorunum iyice ilerledi ve bunu bu pandemi süreci evde kendimi dinleyebilecek fırsatım varken farkettim. nihayet geçen haftalarda endoskopi oldum. bayıltılarak yapılıyor endişe eden var ise.
şüpheli durum gördükleri için iki parça alındı ve biyopsiye yollandı. sonucları hala bekliyorum umarım güzel gelir. görüntülendigi kadarıyla özofajit grade A ve midede fazlasıyla ödem ve eritem var. doktorum bu duruma cok sasırdı. bu genc yaşta bu midede nasil bunlar olabilir diye. olabiliyormuş. kondurmak ve kaçmamak lazımmış. umarım hayırlısı olur kendim için.

sürekli midemden sıkıntı yaşadıgım, actıgım başlıklardan kendini ele veriyor

(bkz:mide spazmı)
(bkz:mide kanaması)


9 mayıs 2021'den gelen edit: parlak olmayan sonuçlar. kanser adayı
1
sophos sophos
geçmiş olsun
bu başlıktaki tüm girileri gör